Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zagrepčanke ostaviti na ništici

11.11.2011. 23:00
Zagrepčanke  ostaviti na ništici


Ova ekipa Croatije je nešto drugačija od lanjske kada su imali dominaciju u visini. Sada imaju nižu, ali i bržu postavu – kaže Marija Mazija


Croatia nakon četiri nastupa u A-1 ligi nema pobjedu, Zadar je u tri utakmice jednom pobijedio. U nedjelju u utakmici 5. kola jedna od ove dvije ekipe imat će pobjedu više. Tko će to biti?
– Nadamo se Zadar – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra pred dvoboj s Croatijom. Lani je Zadar izgubio obje utakmice od Zagrepčanki.
– Ova ekipa Croatije je nešto drugačija od lanjske kada su imali dominaciju u visini. Sada imaju nižu, ali i bržu postavu. Iako su u sezonu ušli sa četiri poraza u prošlom kolu su bili vrlo blizu uspjeha protiv Medveščaka i čini se da se dižu u formi.
Kakva je forma Zadranki?
– Ohrabrujuće je da smo u trećem kolu u Puli, bez obzira na poraz, odigrali dosta dobro, čak i bolje nego protiv Agrama kojeg smo kod kuće prije toga pobijedili. Srećom, Davorka Balić se brzo oporavila nakon ozljede tako da će i ona biti spremna za Croatiju.
Maziju više od utakmica trenutačno muče – treninzi.
– S obzirom na to da imamo vrlo mali fond igračica, svaki izostanak nam stvara probleme. Sada smo bez Marije Erslan i Mateje Žilić tako da jedva uspijemo skupiti deset igračica, koliko nam treba za utakmicu.
Premda su tema ovog teksta seniorke, trenerica Zadra nije zaboravila spomenuti kadetkinje koje su svoju sezonu počele sa dvije pobjede (Rhea, Jolly).
– Ove sezone ponovno se igra liga na području Dalmacije, a nastupa 11 ekipa od kojih samo prva ide na završnicu Prvenstva Hrvatske. Kadetska liga je odlično natjecanje za naše mlade igračice. S tom generacijom lani smo igrali B-1 ligu s obzirom na to da lige za njihovu dob nije bilo.
Konačno, kakva je prognoza za Croatiju?
– Trebamo biti optimisti – zaključila je Mazija.
U 5. kolu igraju: Croatia 2006 – Zadar (nedjelja, 17.30), Dubrava – Medveščak, Gospić CO – Pleter, Novi Zagreb – Studenac Omiš, Rockwool Pula – Jolly JBS 55:76 (igrano ranije), Agram-ZG slobodan.