Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi triler sa sretnim završetkom

Autor: Šime Ćurko

11.11.2012. 23:00
Novi triler sa sretnim završetkom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zanimljiv zaključak nakon utakmice protiv Crikvenice ponudio je Danijel Duvnjak, kapetan Biograda.
– Mi ne znamo igrati utakmice u kojima smo favoriti.
I doista, Duvnjak je na dobrom tragu jer Biograd je dvoboj s Kircima dočekao kao favorit. Najprije zbog domaćeg terena, a potom i zbog činjenice da je Crikvenica skupila samo pet bodova (HRS im ipak nije oduzeo jedan bod – kako sam to napisao u najavi utakmice i zbog čega se ispričavam). Prošli tjedan Crikvenicu je napustio i Igor Montanari, jedan od najboljih igrača, koji je prešao u Zamet. S obzirom na to da Biograd na svom parketu gubi “svake prijestupne” vjerojatno nije bilo mnogo onih koji bi se u takvim okolnostima kladili na Crikvenicu. Utakmica je i išla u tom, nazovimo ga tako, očekivanom smjeru. Biograd je stalno vodio, najviše pred kraj poluvremena kada je bilo 18:12. Činilo se sasvim dovoljno za miran nastavak.
No, nastavak je bio sve samo ne miran. Kad domaćini nisu uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist gosti su “namirisali priliku”. Poznato je da Biograd fizički pada u posljednjih desetak minuta, što se ponovilo i u subotu navečer. Nakon dva uzastopna gola Stojanovića u istoj minuti gosti su pet minuta prije kraja došli do prvog izjednačenja na utakmici (31:31) i činilo se da domaćinima pobjeda klizi iz ruke. Ipak, Duvnjak u 57. minuti pogađa za kratkotrajno olakšanje (32:31) nakon što je njegova momčad četiri minute bila bez postignutog gola. Obrana domaćih tada izvlači zadnji atom snage, zaustavlja tri napada gostiju, a povratnik Sakić i Zorica donose Biogradu 34:31. Bio je to kraj za uporne goste koji nisu bili daleko od toga da se kući vrate barem s jednim bodom.
– Imali smo sve u svojim rukama, ali smo, kao i protiv Hrvatskog dragovoljca, ponovno sve zakomplicirali. Na kraju smo izvukli pobjedu i to je najvažnije. U tjednu prije Crikvenice dosta smo pojačali treninge jer se želimo što bolje pripremiti za utakmice protiv Kozale i Moslavine, koje su nam ključne ne samo za polusezonu nego možda i za cijelu godinu. Znali smo da bismo zbog tako raspoređenih treninga mogli imati problema s Crikvenicom, ali srećom u odlučujućim trenucima pokazali smo kvalitetu – rekao je Tomislav Šarić, trener Biograda.


BIOGRAD – CRIKVENICA 34 (18) : 32 (14)


BIOGRAD NA MORU – ŠSD. Gledatelja: 200. Suci: Mandić (Solin) i Žanko (Sinj).
BIOGRAD: Tomić, Morović, Nakić 1, Petrović, Bakija, Troskot, Buovac 4, Knežević, Sakić 6, Ćapeta, Punoš 2, Katuša, Duvnjak 5, Zorica 8 (3), Markić 8. Trener: Tomislav Šarić.
CRIKVENICA: Zena, Matejčić, Stojanović 7, Grozdek, Domijan, Stanić, Derossi 4, Čupić 12 (3), Car, Baričević, Lolić, Svetić, Mazzarolli 3, Mutiši 3, Galić. Trener: Egon Paljar.
Isključenja: Biograd 14 minuta (Bakija 2+2, Markić 2+2, Nakić, Troskot, Buovac); Crikvenica 14 minuta (Domijan 2+2+2, Stojanović 2+2, Čupić, Mutiši).