Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Osnovoškolci gradili kuće i naselja

Autor: Valentina Mlađen

11.11.2012. 23:00
Osnovoškolci gradili kuće i naselja

Foto: Zvonko KUCELIN



Učenici likovnih sekcija nižih razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Zadru u subotu su gradili svoje prve kuće i naselja, no ovoga puta, samo od papira.
Naime, na kreativnoj radionici održanoj proteklog vikenda u prostorijama škole arhitekti iz Društva zadarskih arhitekata zajedno s učenicima projektirali su i gradili kuće od papira od kojih su zatim osmišljavana naselja, a dok su se odlično zabavljala djeca su istovremeno učila odgovorno se ponašati prema prostoru. Istovremeno polaznici radionice upoznali su se s tim tko su arhitekti i čime se bave, tko su urbanisti i kako se ponašati s prostorom.
– Želja nam je ostvariti kontakt s najmlađim generacija u Županiji, naučiti mališane da njeguju prostor i da se prema prostoru ponašaju odgovorno, kaže Marin Bukulin iz Društva arhitekata Zadar.
Ove radionice dio su europskog projekta i odvijaju se pod pokroviteljstvom Zadarske županije. Do sada su u projekt uključene četiri škole: OŠ Biograd, OŠ Benkovac, POŠ “Nova” i OŠ Šimuna Kožičića Benje, a projekt je osmišljen kao niz zabavnih radionica s djecom na inicijativu zadarskih arhitekata kako bi se razvila svijest o prostoru.