Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pomorci zaplovili na Kraljici mora

Autor: Siniša Klarica

11.11.2012. 23:00
Pomorci zaplovili na Kraljici mora

Foto: Zvonko KUCELIN



Učenici Pomorske škole u Zadru ukrcali su se danas na školski jedrenjak Kraljica mora na kojem će po tjedan dana obavljati praktične vježbe. Ovo je druga  godina za redom kako budući časnici palube i stroja  svoja prva praktična znanja  stječu na ovom iznimnom  jedrenjaku.
Učenici su podjeljeni u tri grupe po dvadeset pristupnika kako bi do  kraja mjeseca svi došli na red  za plovidbu. Na Kraljici mira  plove od ponedjeljka do petka, a rute putovanja bit će  određene vremenskim uvjetima, rekao je ravnatelj Pomorske škole u  Zadru Svetko Perković.
Brod će pristajati u Zadru ponedjeljkom i utorkom kako bi ukrcao i nastavnike Pomorske škole koji ne predaju stručne, pomorske predmete, kako bi i oni vidjeli dio  pomorskog života.
– Od Kraljice mora očekujemo ne samo malo prakse,  nego i da vidimo što je to  zapravo more. Mi strojari u  stroju, a nautičari u „kuverti”. Što kapetan zapovjedi,  to ćemo mi izvršiti. Očekujem i nadam se velikom brodu, ali i Kraljica mora je za  prvu ruku dobra, rekao je  učenik Mate Medić.