Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Rijeka zadarske radosti u dvorani Mladosti

Autor: Šime Ćurko

11.11.2012. 23:00
Rijeka zadarske  radosti u dvorani Mladosti

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadrani se iz Karlovca vraćaju s dva boda i važnom pobjedom u dvoboju s konkurentom u borbi za prva četiri mjesta. Nije, međutim, ništa novo da Zadrani loše započinju utakmicu. To se dogodilo i u Karlovcu gdje je domaćim najprije poveo 8:4, a potom je prednost rasla do najviših plus osam (19:11).
– Tada smo spojili nekoliko dobrih akcija i premda nam to nije bilo dovoljno za preokret u prvom setu bila je to dobra naznaka za nastavak utakmice – rekao je Marin Masnić, trener Zadra, nakon utakmice.
I doista, bio je to signal da je Zadar i dalje u utakmici i da se nakon izgubljenog seta ne misli predavati. Drugi set donio je znatno bolje izdanje gostuju koji su nakon izjednačenog početka kako je set išao kraju povećavali prednost. Filip Šestan bio je odličan na servisu, proradio je i blok i Zadar je izjednačio na 1:1. Nakon takve igre Zadra bilo je teško očekivati pad koji se Masnićevim igračima dogodio u trećem setu. Do drugog tehničkog time outa Masnićevi igrači su gurali još nekako, ali nakon toga – nikako. Razigrao se Karlovac i sa dvije serije u konačnici lako riješio treći set. Pomogao im je u tome i Zadar vrlo lošim prijemom i blokom koji kao da su uzeli mali predah i odlučili prošetati uz jednu od karlovačkih rijeka. Tako su domaćini osigurali najmanje bod, a gostima je ostala briga kako izbjeći drugi uzastopni poraz s ništicom u rubrici bodovi. I uspjeli su igrači s Višnjika složiti dobitnu kombinaciju. Zarotirao je Masnić postavu tako da je Šestana sa dijagonale povukao na srednjaka, odakle je Viduka preselio na klupu. Burčul je bio na prijemu i sve je izgledalo mnogo bolje. Posebno kad je Viduka ušao s klupe i nakon 20:20 spojio tri bloka te zakucao za konačnih 25:20. Bio je to taktički sjajan set Zadrana koji su odveli utakmicu u peti set. S postavom s kojom su pobijedili četvrti, ušli su gosti u pet set. Karlovac je, međutim, zbrojio “dva i dva” i poveo 7:2. No ni “plavi” s Višnjika još nisu dignuli ruke od pobjede i serijom od šest uzastopnih poena vode 8:7 na promjeni strana. Bio je to uvod u neizvjesnu završnicu u kojoj je Zadar imao raspoloženog Burčula u bloku dok je Škara iskoristio treću meč loptu za vrijednu pobjedu.
– Očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu, upravo onakvu kakva je i bila. Koristili smo praktički sve igrače pokušavajući naći postavu koja nam može donijeti pobjedu. Svi koji su bili na parketu dali su maksimum, a to je najvažnije. Nastavljamo prema našem cilju, ulasku među četiri najbolje momčadi u Skupini II – zaključio je Masnić.


KARLOVAC – ZADAR 2:3


(25:22, 16:25, 25:18, 20:25, 15:17)
KARLOVAC – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 200. Suci: Milinović i Humski (Zagreb).
KARLOVAC: Anzulović, Lipik, Ličina, T. Blauhorn, Vidaković, Jakšić, V. Blauhorn, Šćulija, Stipanović, Janjanin. Trener: Jurica Marušić.
ZADAR: Burčul, Viduka, Frleta, Surać, Škara, Grubišić, Šestan, Buterin, Belić. Trener: Marin Masnić.