Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šarlija: Uranija mi je umjesto objašnjenja zaprijetio kaznenim progonom

Autor: Ante Vidović

11.11.2012. 23:00
Šarlija: Uranija mi je umjesto objašnjenja zaprijetio kaznenim progonom

Foto: Vedran SITNICA



Odmah na početku 1996. godine proglašena sam tehnološkim viškom i dobila sam otkaz. Žalila sam se na tu odluku, ali je nakon šest godina donesena pravomoćnu odluku da mi se žalba odbija. To sam saznala nedavno. Deset godina me nitko nije obavijestio o tome. Nitko, pa ni naš zastupnik Vedran Uranija
Najpoznatiji zadarski sindikalist Vedran Uranija našao se na meti napada nekolicine radnika bivšeg autoprijevoznika Croatia Zadar Line koji ga kritiziraju zbog neprofesionalnog rada. Od njih nekolicine javno je odlučila progovoriti Iva Šarlija, nekadašnja blagajnica jednog od dva sindikata u Croatia Zadar Lineu.
– Odmah na početku 1996. godine proglašena sam tehnološkim viškom i dobila sam otkaz. Žalila sam se na tu odluku, ali je nakon šest godina donesena pravomoćnu odluku da mi se žalba odbija. To sam saznala nedavno. Deset godina me nitko nije obavijestio o tome. Nitko, pa ni naš zastupnik Vedran Uranija. Ponovno proživjeti sve to za mene je bilo isto kao da sam još jednom dobila otkaz. Tražila sam od Uranije objašnjenje, a on mi je zaprijetio kaznenim progonom, kaže Iva Šarlija koja je u trenutku kada je dobila otkaz imala četvero maloljetne djece.
Vedran Uranija potvrdio je kako je zaprijetio Šarliji kaznenim progonom zbog pritiska koji je ona vršila na njega. Komentirao je, također cijeli slučaj.
– Iva Šarlija i nekolicina njenih kolega nisu bili članovi sindikata od 1995. godine i mi ih nismo bili obvezni zastupati u sudskom postupku. Iako to nismo bili obvezni mi smo ih zastupali. Nije točno da nije obaviještena o presudi, međutim, ona nikada nije pokazala interes za cijeli postupak. Niti jednom nije nogom stupila u naš ured ili kontaktirala sa sindikalnim povjerenikom, kaže Uranija te dodaje kako će se unatoč svemu Sindikat boriti i za njena potraživanja:
– Mi se borimo trenutačno za najvrjedniji dio imovine bivše prijevoznika Croatia Zadar Linea, takozvani krug. Ako uspijemo u tome obeštećeni će biti i Iva Šarlija i druge njene kolege.