Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uhićen Nadan Vidošević!

11.11.2013. 23:00
Uhićen Nadan Vidošević!


Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan vidošević uhićen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.
Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevu uhićenju neslužbeno se doznaje da je u tijeku pretraga njegova stana te da će biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Nakon toga Vidošević bi trebao biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.
Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio najdugovječniji predsjednik te institucije.
U istoj aferi prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe. Uz nju je pritvoren i dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, a od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel.
Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki.