Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bogat program zadarske Noći kazališta

11.11.2016. 23:00
Bogat program zadarske Noći kazališta


Približava se još jedna Noć kazališta, a program je po dobrom starom običaju već unaprijed poznat. Sljedeće subote, 19. studenog, kazališta će prigodnim programima otvoriti svoja vrata.
U HNK Zadar već tradicionalno se za ovu manifestaciju izvodi jedna domaća predstava, a ove godine ćemo ponovno imati priliku pogledati Bepa i Marijetu (Štorija o ljubavi i mižeriji), koju su utjelovili Jasna Ančić i Zlatko Košta. Predstava igra u 20 sati, a cijena je simboličnih deset kuna. Prije toga, s početkom u 19 sati, u Maloj dvorani HNK Zadar održat će se digitalna projekcija pod nazivom “Skice iz kazališnog života”. Projekciju zajednički priređuju HNK Zadar i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar.
Kazalište lutaka Zadar posljednjih nekoliko godina aktivno se uključilo u ovu manifestaciju. U glavnom dijelu ovogodišnjeg programa na rasporedu su dvije predstave. U velikoj dvorani, s početkom u 18 sati igrat će  predstava „Mačak u čizmama”, u režiji Dražena Ferenčine. Ulaznica za ovu predstavu je deset kuna. U 20 sati, također u Velikoj dvorani, na programu je plesna predstava „Cloud deluxe”, u kojoj nastupaju Stošija Zrinski i Martina Šver. Ulaznica je 15 kuna.
Dodatni program održat će se u jutarnjim satima, s početkom u 11 sati. U velikoj dvorani održat će se interaktivno druženje s najmlađima, glumci KLZ -a čitat će priču “Mačak u čizmama” ususret večernjoj predstavi, a ulaz je besplatan. U prostoru Kazališta moći će se pogledati izložba radova dječjeg vrtića „Radost” P.O. Bokanjac- Zadar. Svoje najmlađe posjetitelje Kazalište lutaka će počastiti sokićima i grickalicama, koje su omogućili njihovi vjerni sponzori Maraska d.d.