Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iskoristiti zamor “mornara”

11.11.2016. 23:00
Iskoristiti zamor “mornara”


Čvrsti su, nije ih lako dobiti. Dobro su posloženi, imaju čak četvoricu Amerikanaca kojih nije bilo na predsezonskom turniru – rekao je trener Zadra Ante Matulović
Bili su već Zadrani u Baru, na predsezonskom turniru, tako da im neće tamošnja dvorana biti neka novost. Jučer su ‘odjahali’ prema Boki, dug put autobusom plus trajekt (još tamo plovi negdašnji Borik s linije Zadar – Preko) i utakmica tek večeras. Dovoljno vremena bilo je i za malu šetnju, možda i kakav susretić s (danas) malobrojnim barskim Hrvatima…
– Mi idemo na pobjedu! – energičan je Ivan Vraneš.
Mladi igrač zadarskoga sastava očekuje tvrdu utakmicu.
– Oni su s pobjedom manje od nas, dakako da će tražiti nove bodove, ali i mi ćemo. Zato će vjerojatno biti tvrdo i svjesni smo da nas čeka teška utakmica na zahtjevnom terenu.
Mornar je jedine dvije pobjede ostvario doma, Karpošu Sokolima ubacio je 83, a FMP-u 82 poena.
– Neke je utakmice Mornar izgubio tek u zadnjoj četvrtini, dobra je to momčad. Naša je intencija da imamo visoku agresivnost, bez toga neće ići. Jest, igramo dvije utakmice tjedno, ali tako je i Mornaru, pa ćemo vidjeti kako će se tko snaći.
Nervoza prije Hermesa Analitice bila je velika, poslije nešto manje.
– Dobro, mi smo dobili u toj utakmici i prekinuli crni niz. Bit će dobro ako bismo i danas bili u prilici za pobjedu, još bolje ako bismo dobili – zaključio je Ivan.
Zanimljivo je da Mornar sa svega dvije pobjede (4 poraza) ima manjim minus (27), nego Zadar s omjerom 3 – 4 (minus 107).
– Čvrsti su, nije ih lako dobiti. Dobro su posloženi, imaju čak četvoricu Amerikanaca kojih nije bilo na predsezonskom turniru. Mornar ima dosta kvalitetnih šutera, a kad je o skoku riječ imaju iskustva, dobri su u obrambenom i u napadačkom skoku, u zagrađivanju – rekao je Ante Matulović, trener.
Kao i Zadar i Mornar je u dva natjecanja tjedno. U ABA ligi i u pretenciozno nazvanom natjecanju pod kapom FIBA-e – Liga prvaka.
– Moguće je da i kod njih ima nešto zamora, vidjet ćemo. Držim da ćemo moći prirediti nekakvo iznenađenje u igri, u nekim fazama, a priželjkujemo biti u prilici dobiti utakmicu, bila bi to velika stvar.
Zadar će večeras nastupiti u potpunom sastavu.