Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na Pozdravu Suncu snimali fotografiju za kalendar Hajduka

11.11.2016. 23:00
Na Pozdravu Suncu snimali fotografiju za kalendar Hajduka


U Zadru se na poziv za sudjelovanje u stvaranju službenog kalendara Kluba za 2017. godinu odazvalo do sad najviše navijača. Njih 200- tinjak, oboružanih rekvizitima Hajduka, okupilo se na Pozdravu Suncu
Jedan mjesec novog kalendara “bilih” bit će posvećen i Zadru, a po svemu sudeći mogla bi to biti jedna od boljih stranica kalendara. Osim lokacije kakva se može naći u rijetko kojem gradu u Hrvatskoj, kako je rekao Jerko Trogrlić iz odnosa s javnošću Hajduka, u Zadru se na poziv za sudjelovanje u stvaranju službenog kalendara Kluba za 2017. godinu odazvalo do sad najviše navijača. Njih 200-tinjak, oboružanih rekvizitima Hajduka, okupilo se na Pozdravu Suncu gdje su sudjelovali u fotografiranju i druženju s igračima HNK Hajduk Savvasom Gentsoglouom i Markom Pejićem.
– Hajduk se u Zadru uvijek osjeća kao kod kuće. U prvom planu na fotografiji su igrači Hajduka, u pozadini navijači, a onda dolazi lokacija, a ova zadarska najrazličitija je od svih ostalih. Konačni cilj nam je da ova djeca koja su danas došla ovdje za 20 godina pogledaju taj kalendar i sjete se ovog trenutka, rekao je Trogrlić. Dobro raspoloženje Hajdukovih navijača jučer nije pokvarilo ni hladno vrijeme, ali ni pobjeda Zadra nad drugom momčadi Hajduka u utakmici na Stanovima.
– Zadar nas je pobijedio u žestokoj utakmici, ali to je taj specifičan odnos klubova u Dalmaciji. Na terenu daju sve od sebe u međusobnom dvoboju, a onda su opet svi za Hajduk, zaključuje Trogrlić.
A za Hajduk je već 60-ak godina i Stanko Marinović iz Bruške koji nije propustio priliku da upozna Hajdukovce i podrži svoj klub i na ovaj način.
– Ja sam uvik govorija da bolje da nestane po’ Dalmacije, nego da nestane Hajduka. Još kao dijete na selu krao sam vunu od ovaca i brao kupine pa prodava da bi moga ići na utakmice Hajduka u Split, a lipo je da su oni sad došli u naš grad, rekao je barba Stanko kojeg su na jučerašnjem burnom vremenu, kao i brojne druge okupljene navijače, grijali šal Hajduka i ljubav prema klubu s Poljuda.