Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Potraga za novom hrvatskom urbanom zvijezdom

Autor: Valentina Mlađen

11.12.2008. 23:00
Potraga za novom hrvatskom urbanom zvijezdom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Jučer je u prostorijama “Dallas music shopa” u Zadru održana konferencija za novinare sastava “Rising Dream”, “Alergija” i “Postolar Tripper”. Povod konferenciji za novinare je najava subotnjeg koncerta u kinu Pobjeda te podrška zajedničkom projektu “Made in Zadar” koji je zamišljen i organiziran od udruge “Šigureca” i “MaCro Managment” u suradnji sa Zadar filmom, gradom Zadrom i Turističkom zajednicom grada Zadra.
Cilj koncerta je predstavljanje događanja na zadarskoj urbanoj glazbenoj sceni, a u suradnji s klubom Arsenal organizirana je i radionica “Cool tura za sve”. Koncert je ujedno i prva službena promocija albuma “Failed Apocalypse” grupe Rising Dream. Projektom “Made in Zadar” sastavi “Rising Dream”, “Postolar Triper” i “Alergija” hrvatskoj javnosti žele pokazati kako i Zadar ima svoje zasluženo mjesto na karti urbane glazbene scene.
– Očekujemo da Zadrani podrže nešto što dolazi iz njihovoga grada. Dosta dugo smo čekali da par sastava iz Zadra potpiše profesionalni ugovor i to se napokon dogodilo. Nadamo se kako će njihovi ugovori otvoriti vrata nekim novim sastavima, rekao je Dabi, pjevač grupe Postolar Tripper. S tim se slažu i ostali organizatori, a s obzirom da će na koncert i na radionicu u Arsenalu doći i “skauti” iz izdavačkih kuća, tko zna možda se na zadarskoj sceni uskoro pojavi još koje ime. Na koncert su pozvani svi obožavatelji iz cijele Hrvatske, a za one koji ne uspiju doći grupa će po gradovima Ex Yu nastaviti svoju europsku “Failed Tour 2008/2009” koja će do kraja listopada 2009. obuhvatiti preko 60 koncerata u 18 zemalja.
Iako je kiša i loše vrijeme spriječilo fanove da se okupe u velikom broju u prostoru Dallas shopa to ipak nije spriječilo članove grupa da ostanu optimistični. S obzirom da su trenutačno sve tri grupe jako uspješne zasigurno će i njihovi obožavatelji iskoristiti priliku da ih poslušaju na ovom koncertu. A kako bi bili što pristupačniji i olakšali fanovima ulaz na koncert u kinu Pobjeda je slobodan. Svi željni zabave u subotu navečer moći će besplatno ući na koncert, a ako se bave glazbom na radionici u Arsenalu imat će priliku da i njih zapaze i da uskoro i sami izdaju svoj demo album.