Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Darivanje malih bolesnika

Autor: Teuta Babajko Jamičić

11.12.2009. 23:00
Darivanje malih bolesnika

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uoči blagdana Svete Lucije, koja je u Dalmaciji omiljena dječja svetica, učenici Gimnazije Jurja Barakovića daruju male bolesnike na zadarskom Odjelu pedijatrije. Tako je i sada, 14. godinu smo ovdje, djeci smo donijeli igračke i slatkiše koji su izmamili osmijehe na njihova lica, kaže profesor Šarić


Svetoj Luciji najviše se vesele djeca, osobito ona najmlađe dobi kojima njihova omiljena svetica svake godine 13. prosinca šarene čarapice puni slatkim darovima. U povodu nadolazećeg blagdana učenici Gimnazije Jurja Barakovića posjetili su petnaestero djece koja se liječe na Odjelu za pedijatriju u zadarskoj Općoj bolnici te ih razveselili različitim darovima, igračkama i slatkišima.
U tradicionalnom posjetu u povodu blagdana Svete Lucije, želje za brzo ozdravljenje djeci je osim gimnazijalaca uputio i profesor Slobodan Šarić.
– Uoči blagdana Svete Lucije, koja je u Dalmaciji omiljena dječja svetica, učenici Gimnazije Jurja Barakovića posjećuju i daruju male bolesnike na zadarskom Odjelu pedijatrije. Tako je i sada, 14. godinu smo ovdje, djeci smo donijeli igračke i slatkiše koji su izmamili osmijehe na njihova lica, kaže profesor Šarić, vjerujući da će mališanima na liječenju vrijeme brže proći u igri i zabavi.
Osim posjeta zadarskom Odjelu za pedijatriju, gimnazijalci Jurja Barakovića sudjeluju i u akcijama zadarskog Crvenog križa i Caritasa Zadarske nadbiskupije jer, kako kaže profesor Šarić, dobro je činiti dobro.