Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Starca pregazio vlastiti traktor

Autor: Suzana Bandić

11.12.2009. 23:00
Starca pregazio vlastiti traktor

Foto: Vedran SITNICA



Nesreća se dogodila u dvorištu obiteljske kuće kada je starac parkirao svoj traktor, sišao s njega te pokušao isključiti motor. Pritom se naslonio na ručicu mjenjača i pokrenuo traktor koji ga je pregazio


U dvorištu obiteljske kuće u Visočanama teške i po život opasne ozljede zadobio je 76-godišnji Slavko Kevrić iz Visočana pokraj Zadra kojeg je u petak oko 14.40 sati pregazio vlastiti traktor.
Nesreća se dogodila kada je starac nakon što je parkirao svoj traktor za koji je bila priključena poluprikolica i sišao s njega, pokušao isključiti motor prislonivši se pritom na ručicu mjenjača. Traktor se pokrenuo i lijevim kotačem srušio starca na zemlju. Potom mu je prešao preko tijela da bi se na kraju zaustavio na kamenom suhozidu, dok je nesretni starac ostao nepomično ležati na tlu. Vidjevši što se dogodilo u pomoć mu je priskočila njegova supruga Marija Draga koja je pozvala Hitnu medicinsku pomoć.
Slavkova supruga, Marija Draga Kevrić, vidno potresena zbog nesreće koja je zadesila njezina supruga ispričala nam je kako je u vrijeme nesreće bila u kući te da nije vidjela kako se sve to dogodilo. Tek nakon što je izišla iz kuće, kaže, ugledala je Slavka na podu i traktor na suhozidu.
– On je bio u šumi, išao je po bukavicu i potpiru. Kada se vratio, ja sam ušla u kuću. Nakon toga sam izišla van vidjela ga kako leži na podu, a traktor je bio na suhozidu. Ne znam kako se moglo dogoditi da ga je traktor pregazio. Nije se mogao pomaknuti sve dok hitna pomoć nije došla, kroz plač se prisjećala Marija dodajući kako još uvijek ne zna u kakvom je stanju njezin suprug koji leži na Jedinici intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zadar te da mu ide u posjet.
Iz zadarske Opće bolnice doznajemo kako je stanje nesretnog Slavka Kevrića nestabilno te da se nalazi u životnoj opasnosti.