Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Osnovnoškolci kreću u drugu košarkašku sezonu

11.12.2010. 23:00
Osnovnoškolci kreću u drugu košarkašku sezonu


Od ponedjeljka kreće druga sezona županijske osnovnoškolske košarkaške lige. Lani je taj pilot-projekt Grada, Županije i županijskog saveza školskog sporta ostvario svoj potpuni smisao. Dokaz tomu je bio finale lige održan u lijepo popunjenim Jazinama kad je sastav OŠ Smiljevac pobijedio OŠ Š. K. Benje tijesnim rezultatom 52:50.
Ove sezone u natjecanje se prijavilo 15 osnovnih škola, od čega je 9 zadarskih, a ostali pristižu iz Poličnika, Biograda, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova te otoka Ugljana i Pašmana. Podijeljeni su u dvije skupine, a 1. kolo kreće 13. prosinca. Igrat će se jednokružnim sustavom sedam kola nakon kojih će biti poznati po dvije prvoplasirane momčadi u skupinama koje će se križati u polufinalu i finalu. Dogovoreno je da se svako kolo odigra različitim danom u tjednu, a u momčadi se može prijaviti do 20 igrača. Popis mora biti ovjeren od ravnatelja škole i liječnika što su sve škole obvezne dostaviti voditelju lige do početka drugog kola. Utakmice će se igrati uglavnom u školskim dvoranama, a odlučeno je da se koriste samo dvorane koje mogu primiti gledatelje.
Raspored 1. kola (13.12.) Skupina A: K. Krstić – V. Klarin Preko, Zadarski otoci – Poličnik, Filip i Jakov – Sukošan, Smiljevac – B. Kašić.
Skupina B: Š. K. Benje – Š. Budinić (14.12.), Nova – Stanovi (14.12.), Biograd – V. Nazor Neviđane.