Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Braća, 9 i 11 godina, traktorom se zabila u kamion

11.12.2011. 23:00
Braća, 9 i 11 godina, traktorom se zabila u kamion


Stariji je dječak, vozeći traktor marke IMT, sa seoske ceste izašao na državnu cestu D8, nakon čega je, pokušavajući skrenuti, udario u kamion koji je u tom trenutku nailazio iz suprotnog smjera


Teška prometna nesreća, u kojoj su se sudarili kamion i traktor koji su vozila braća, dječaci od devet i 11 godina, dogodila se jučer poslijepodne u Stankovcima. Stariji je dječak, vozeći traktor marke IMT, sa seoske ceste izašao na državnu cestu D27. Pokušavajući skrenuti, udario je u prednju desnu stranu kamiona koji je u tom trenutku nailazio iz suprotnog smjera, a za čijim je upravljačem bio 50-godišnjak.
Oba dječaka su u nesreći ozlijeđena. Vozač, 11-godišnjak, prošao je s lakšim ozljedama dok je devetogodišnji suputnik na traktoru teško ozlijeđen. Hospitaliziran je u zadarskoj Općoj bolnici, no iako ima prijelome i hematome, na sreću nije u životnoj opasnosti. Neslužbeno doznajemo kako su se dječaci upustili u avanturu na cesti iskoristivši priliku dok im je otac bio na poslu. Kriomice su uzeli ključeve, uspeli se u kabinu traktora, stavili ga u pogon i krenuli na cestu s namjerom da se malo provozaju kroz selo. Na koncu, ipak je sve završilo bez većih ili kobnih posljedica kakve su se, s obzirom na okolnosti, mogle dogoditi.