Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kad je svaki poen muka

11.12.2011. 23:00
Kad je svaki poen muka


Filip Šestan pogodio je za 1:0 za domaće na početku utakmice. Nakon toga uslijedio je šou Gorana Išeka, koji je kod 1:1 počeo servirati. Pogodio je Išek nevjerojatnih 11 poena u nizu i to tako što je počeo sa tri asa. Kod 1:5 Marin Masnić, trener Zadra, zvao je minutu odmora, ali u početnoj postavi (Škara, Surać, Šestan, L. Bakale, Mandić, Belić) ništa nije mijenjao. Prvu izmjenu Masnić je napravio kod 3:15 kada je umjesto Šestana ušao Viduka.
– Kako se zasluži tako će se mijenjati. Treba raditi na treningu da bi se dobila prilika na utakmici. Kad mijenjam, dajem šansu onima koji se zalažu – bilo je Masnićevo objašnjenje onoga što smo, prema slobodnoj procjeni, smatrali spornim.
Kako bilo, Išekove servise Zadrani uopće nisu uspijevali vratiti, tek su u nekoliko navrata prebacili loptu na protivničku stranu, ali bez pravog napada. Išek – Zadar 11:0. Bio je to omjer prije akcije u kojoj je Zadar osvojio drugi poen u meču. Takav udarac na početku utakmice ugasio je ionako tanke zadarske nade, premda je bila riječ tek o prvom setu do kraja kojeg je Zadar nekako skupio osam poena. Iako je Rovinj neupitno dobra momčad, to što je set završio za malo više od deset minuta malobrojnim domaćim navijačima bila je deprimirajuća. Zadar kao da je nestao s parketa, nismo sigurni da neiskustvo ili psihološki pad, koji je neupitan, može biti jedini razlog tako lošoj izvedbi.
– Bilo smo emotivno prazni već nakon prvog seta – potvrdio je Masnić ono što se iz gledališta itekako moglo vidjeti.
U drugom setu Zadar je bio ravnopravan do 8:8. Prethodno je imao i 4:1, ali gosti su brzo sve doveli pod kontrolu. U siromaštvu domaće izvedbe vrijedi izdvojiti tek Šestanov poen za 6:4. Bio je to jedan od rijetkih zadarskih napada uopće i jedan od malobrojnih koji su pogodili željeno mjesto. U tom periodu malo je energije u domaći sastav unio Barić koji je imao nekoliko dobrih reakcija. No, Barić je u subotu bio jedini kojem je nešto polazilo za rukom. Svi ostali, uključujući i Suraća koji je imao problema sa zuboboljom, nisu se snašli u vrtlogu gostiju koji su udarali sa svih strana i uglavnom pogađali.
Rezultatski najzanimljiviji bio je četvrti set u kojem se Zadar nakon 10:16 približio na 19:20. Ipak, koliko su se god “plavi” trudili, činilo se da gosti igraju taman koliko treba, kao da ni oni nisu svaki poen bili u najvišoj brzini. Bliže od -1 Zadar nije mogao i završilo je s glatkih 0:3 za tek poneku minutu više od sat vremena.
– Rovinj je kvalitetnija momčad, a igrom iz drugog i trećeg seta došli smo do koliko-toliko časnog poraza – zaključio je Masnić.
Rovinj se poput Siska prošetao Višnjikom, a da se pravo nije stigao ni zagrijati. Na kraju dana stigla je vijest iz Varaždina gdje je domaćin pobijedio Zagreb (3:1), pa je Masnićeva momčad sada čvrsto na posljednjem mjestu.


ZADAR – ROVINJ 0:3


(8:25, 20:25, 21:25)
ZADAR – Dvorana 1 ŠC Višnjik. Gledatelja: 60. Suci: Bingula i Babić (Zagreb).
ZADAR: Viduka, Škara, Frleta, Surać, Barić, L. Bakale, Mandić, M. Bakale, Šestan, T. Burčul, Belić, B. Burčul. Trener: Marin Masnić.
ROVINJ: Stanisavljević, Kresina, Poropat, Venier, Demirović, Ivanić, Žufić, Sošić, Išek, Garić, Zavas, Ivanković. Trener: Marin Ivanić.




Malobrojni gledatelji


Tek desetak gledatelja bilo je na početku utakmice Zadra i Rovinja da bi ih se do kraja brzopoteznog prvog seta skupilo jedva pedesetak. Atmosfera je bila daleko od navijačke, pljesak se rijetko čuo, a o pritisku koji bi se mogao stvoriti na domaćem terenu da i ne govorimo. U 2. kolu protiv Šibenika gledatelji su znali povući Zadar, ali kako sezona ide dalje uz teren je sve manje onih koji dođu pogledati prvoligašku odbojku.


Skupljači lopti


Roko Frleta i Zvonimir Barić na početku utakmice našli su se, svatko sa svoje strane, u ulozi sakupljača lopti uz teren. Kasnije je jedan dječak zamijenio Barića, a Frleta je do kraja meča ostao na usluzi onima koji su u tom trenutku bili na servisu. Neobična situacija koja bi se mogla objasniti time da su se Frleta i Barić i na ovaj način prilagodili zahtjevu kluba


PRVA HOL


Rezultati 10. kola: Zadar – Rovinj 0:3, Karlovac – Daruvar 1:3, Opatija – Sisak 2:3, Rijeka – Šibenik 3:1, Varaždin Volley – Zagreb 3:1, Mursa Pan P.I. – Vukovar 3:1, Split – Centrometal (jučer).
Redoslijed: Mursa Pan P.I. 27, Sisak, Rijeka 24, Rovinj 19, Opatija 18, Centrometal 15, Daruvar 14, Vukovar 13, Zagreb 12, Split, Karlovac 9, Šibenik, Varaždin V. 7, Zadar 4
U 11. kolu (17./18. prosinca) igraju: Vukovar – Zadar, Zagreb – Mursa Pan P.I., Šibenik – Varaždin Volley, Sisak – Rijeka, Centrometal – Opatija, Daruvar – Split, Rovinj – Karlovac.