Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Šimunov: Ključ je u preventivnom održavanju

Autor: Siniša Klarica

11.12.2012. 23:00
Šimunov: Ključ je u preventivnom održavanju

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prije šest godina mi smo također nabavili autobuse preko tvrtke Euroline. Tad je nabavljeno šest autobusa i s njima nije bilo nikakvih problema – Edvin Šimunov


Problemi riječkog autobusera Autotroleja i njegove nabave autobusa vrijednih 25 milijuna kuna, od kojih nakon tri i pol godine prometovanja ne vozi nijedan, komentirali su u zadarskoj Liburniji. Podsjetimo, Riječani i Zadrani nabavili su autobuse citaro istog proizvođača mercedesa, ali dok Riječani muku muče s njima, tuže se preko suda, Zadrani nemaju nikakvih problema.
– Prije šest godina mi smo također nabavili autobuse preko tvrtke Euroline. Tad je nabavljeno šest autobusa i s njima nije bilo nikakvih problema. Ključ je u preventivnom održavanju jer čim smo nabavili autobuse, obučili smo i naše ljude održavanju i servisiranju. Za te usluge nismo koristili druge tvrtke, rekao nam je direktor Liburnije Edvin Šimunov.
Dok Riječani uopće ne znaju kad će im se autobusi popraviti, Zadrani su nedavno krenuli u novu, milijun eura vrijednu nabavku autobusa iste marke. No ovog puta narudžba nije išla preku Eurolinea.
– Ovog puta smo nabavili autobuse prije svega namijenjene tržištima bogatih zemljama Bliskog istoka. Stoga su i standardi kontrole proizvodnje bili veći. Kad se tome doda da za održavanje istih autobusa imamo već obučene ljude, rezultat je da mi s tim autobusima, za razliku od kolega iz Rijeke, nemamo nikavih bitnih problema, dodao je na kraju direktor Liburnije Edvin Šimunov.