Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Deseti broj kultnog časopisa

11.12.2013. 23:00
Deseti broj kultnog časopisa


Jubilarni, deseti broj Asserije predstavljen je jučer u Muzeju antičkog stakla. Časopis čiji je osnovni financijer Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja od petog broja izlazi dvojezično, a u njemu je svoje radove objavilo gotovo pedeset autora. Ravnatelj MAS-a dr. sc. Ivo Fadić je istaknuo kako je u ovom broju zastupljen cijeli niz autora crtača.
Prof. dr. sc. Klara Buršić Marijašić je kazala kako nije bila laka, ali je odvažna odluka izdavati ovaj časopis. Ona je predstavila rad Brunislava Marijanovića o nalazima neolitičke kulture iz Bukovića, istaknuvši kako materijal potječe s rubnog područja današnjeg Benkovca. Govorila je također o radu Sineve Kukoč “Fibule tipa Osor”, napomenuvši kako se rad proteže na čak 85 stranica.
Na samom kraju u ime redakcije Asserije pristnima se obratio dr. sc. Slobodan Čače.
– Postoje jezgre mladih ljudi, sposobnih, bilo na tehničkoj strani, bilo istraživačkoj. To je lijepa stvar, znači da možemo očekivati smjenu generacija u struci. Pojava mladih ljudi govori da će Zadar i dalje predstavljati važan centar istraživanja, kazao je Čače.