Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šarić odustao od kandidature, Mikelić preuzeo HNS

11.12.2013. 23:00
Šarić odustao od kandidature, Mikelić preuzeo HNS


Poduzetnik iz Zadra Josip Mikelić novi je predsjednik Gradske organizacije HNS- Zadar. Mikelić je bio jedini kandidat nakon što je od kandidature, iako je skupio dovoljan broj potpisa, odustao dosadašnji potpredsjednik gradske organizacije Predrag Šarić. Zadarski HNS-ovci izabrali su i dvoje potpredsjednika, dosadašnju v.d. predsjednicu Ljiljanu Klarin te Ivana Paraća.
No Skupština je pokazala da su u zadarskom HNS-u i dalje na snazi podjele. No prije samog čitanja izvještaja o radu predsjednice Klarin, u kojem je spomenula da je stranka u Zadru u proteklom razdoblju, narasla s 511 na 603 člana okupljenih u 30 ogranaka, dogodio se incident. Naime, Boris Perović je podjelio skupštinarima pamflet u kojem optružuje vodstvo županijskog HNS za niz svari, a predsjednicu Vesnu Sabolić za zloupotrebu položaja.
Predsjedavajući skupštine Ivo Gregov odmah je prekinuo sjednicu, dok su skupštinari glasnim povicima negodovali protiv Perovićevog neprimjerenog istupa riječima:”Zašto nas sramotiš pred novinarima.” Pozvana je i policija, ali je Perović prije toga napustio stranačke prostorije u ulici Kraljskog Dalmatina. Zanimljivo je da se u svemu nije najbolje snašao ni predsjedavajući Ivo Gregov, inače predstojnik Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji koji je zamolio novinare da napuste skupštinu da bi se oni, na intervenciju županijske predsjednice Vesne Sabolić, nešto kasnije ipak vratili u prostoriju.
Novi predsjednik Josip Mikelić je u svom kandidacijskom govoru rekao da je jedan dio članstva dovodio kompletan rad stranke u pitanje.
– Naša dužnost nije da ćakule budu predmet rasprave. Jedino ovdje u stranci možemo svaka svakome reči u lice ono što mislimo, a ne šutjeti na sastancima, a vani ćakulati. Moj će zadatak biti vraćanje elana i zdravog života u stranku i morat ćemo puno više konatktirati s predsjnicima naših ogranaka. Moramo napraviti feštu kad se novi članovi budu upisivali su stranku, ali ponavljam, nitko nema pravo destruktivno djelovati, rekao je između ostalog novi predsjednik zadarskih HNS- ovaca.