Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vozaču glisera prijeti do 15 godina zatvora

11.12.2013. 23:00
Vozaču glisera prijeti do 15 godina zatvora


Dragan Arbanas, 54-godišnjak koji je u ponedjeljak poslijepodne gumenjakom “pokosio” brodicu nedaleko Velikog Ždrelca i usmrtio 66-godišnjeg ribara Lenka Belića, prijavljen je zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, kako glasi članak Novog zakona. S kaznenom prijavom Arbanas je jučer prepraćan županijskom državnom odvjetniku koji ga je saslušao i pustio da na slobodi čeka početak suđenja.
Nesreća se, prema prvim informacijama s očevida, dogodila uslijed neprilagođene brzine i nesmotrenosti gliseraša koji je prekršio i pravilo o zabrani glisiranja na udaljensti manjoj od 300 metara od obale, a osim toga, osim nesretnog Belića, u neposrednoj blizini bilo je usidreno još nekoliko lovaca na morsku deliciju – lignju.  
Od siline udarca 66-godišnji ribič je pao s brodice u more, te je od zadobivenih ozljeda odmah i izdahnuo. Njegovo su tijelo izvadili brat, vozač glisera i još jedan ribič koji se tu zatekao i svjedočio nesreći. U teglju brodice prebacili su ga u Ugljan gdje se obavio dio očevida. Obdukcija tijela poginulog ribara pokazala je kako je preminuo uslijed teške ozljede glave.
Draganu Arbanasu zbog izazivanja ove nesreće na moru u kojoj je u suton loveći lignje život izgubio 66-godišnji umirovljenik iz Ugljana prijeti od tri do 15 godina zatvora.