Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Forumu kuhali kotlovinu i Zadrane oduševili domaćim delicijama

11.12.2016. 23:00
Na Forumu kuhali kotlovinu i Zadrane oduševili domaćim delicijama


Kotlovina, domaće gibanice, razni kolači, medenjaci, kukuruzni kruh, kuhano vino, domaće rakije kao i niz drugih delicija djelile su se besplatno jučer ujutro na Forumu, u sklopu događanja “Turopoljsko srce – srcu Zadra”, manifestacije koju već treću godinu za redom organizira Kulturno umjetničko društvo Ogranak Seljačke sloge Buševec.
U Zadar je došlo četrdesetak članova društva koji su pred gurmanski dio događanja nastupili u Donatu, u petak navečer, održavši božićni koncert “Došli smo vam navijestiti” pod ravnanjem maestra Bojana Pogrmilovića. Turopoljski gosti, predvođeni Gordanom Katulić Jakić, Turopoljkom udanom u Zadru, inicijatoricom i glavnom organizatoricom događanja, predstavili su se i na zadarskom Adventu gdje su također demonstrirali folklorno bogastvo svog kraja. Dašak Turopolja proteklog je vikenda stoga stigao i u Zadar. Ljubiteljice i ljubitelji folklora imali su priliku uvjeriti se zašto je turopoljski KUD jedan od najboljih u zemlji, kako se često zna čuti. Pjevajući i plešući pjesme i plesove Turopolja cijelom Kalelargom gosti iz kontinentalne Hrvatske dobro su razveselili sve zainteresirane Zadrane i turiste, a i najeli.
Očekivano, gurmanski dio je bio odlično posjećen, nije bio mali broj onih koji su se došli uvjeriti u informaciju da je turopoljska kuhinja izvrsna. Spomenute su delicije brzo nestajale sa stola, na zadovoljstvo kulinarske ekipe.