Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pilo se besplatno kuhano vino i puštali lampioni

11.12.2016. 23:00
Pilo se besplatno kuhano vino i puštali lampioni


Prigodnim paljenjem na velikom vijencu treće adventske svijeće, ove su subote u večernjim satima na centralnom virskom Trgu sv. Jure nastavljene bogate i raznolike aktivnosti u povodu predstojećih božićno- novogodišnjih blagdana. Trećoj suboti Adventa na Viru u pravoj Božićnoj čaroliji sudjelovao je velik broj Virana i njihovih gostiju i mnoštvo najmlađih otočana.
Čast da upali treću svijeću ovog je puta pripala predsjedniku Općinskog vijeća Miroslavu Glavanu. S obzirom da je bila prohladna večer, veselim posjetiteljima se nudila gratis blagdanska hrana i piće. Svi su mogli besplatno uživati u tradicijskoj gastronomiji. Virske fritule su na jednom od štandova na Trgu sv. Jure, na licu mjesta mjesile i frigale Viranke Nataša Glavan i Anđelka Levak, po izvornoj virskoj recepturi. Pored fritula, vrijedno osoblje restorana Kotarina okupljenom mnoštvu podijelilo je 150 litara kuhanog vina te 250 litara toplog čaja s rumom, a uz to, mnogi su dobili i kišobrane s logom Vira te promidžbene turističke materijale otoka Vira.
Kako bi ugođaj večeri bio još upečatljiviji, svojski se u dvosatnom nastupu potrudila popularna grupa Zadar Express, rasplesavši i raspjevavši okupljeno mnoštvo. Svakako je svoj obol trećoj adventskoj zabavi dao i neprikosnoveni zadarski voditelj i animator Igor Jelenić Toto. Večer je bila ispunjena i nagradnim igrama, a posebno je bilo zanimljivo i primamljivo slikanje za društvene mreže. Kako se moglo čuti, onaj koji bude imao najviše lajkova do sljedeće subote Adventa, bit će prigodno nagrađen.
Nezaboravno paljenje treće adventske svijeće popraćeno je i ovog puta puštanjem tisuću papirnatih lampiona prema vedrom nebu, obasjanom zvijezdama i mjesečinom. Okupljeno mnoštvo je na taj način željelo odaslati cijelom svijetu pregršt božićnih želja protkanih ljubavlju i mirom.