Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rovinj uzeo bod, Rijeka sva tri

11.12.2016. 23:00
Rovinj uzeo bod, Rijeka sva tri


Ni u 9. kolu Prve odbojkaške lige Zadar nije uspio spojiti dvije pobjede. Kad slave djevojke, tuguju momci i obrnuto. Treći put za redom pobijedio je muški sastav, iako je potpuno zadovoljstvo izostalo zbog neočekivanog gubitka jednog boda protiv Rovinja. Tako se ponovno pokazalo kako Zadrani ove sezone lakše osvajaju bodove na gostovanjima nego na svom Višnjiku.
Dovoljno je reći da su kod kuće izgubili 2:3 od Broda kojeg su na gostovanju pobijedili s glatkih 3:0. Pobijedili su (3:1) “plavi” i u drugom kolu Rovinj u gostima, no taj ih je sastav preksinoć itekako namučio pa je umjesto planirana tri Zadar upisao dva boda. Završi li Rovinj među prve četiri momčadi taj će podatak još više dobiti na značaju, posebno kad se zna da je Zadar u međusobnim dvobojima s Varaždinom i Medicinarom još na “nuli”.
Kad je riječ o djevojkama Zadranke su izgubile i šestu utakmicu od Rijeke u Prvoj ligi u 14 mjeseci. Riječanke su i peti put u međusobnom dvoboju slavile s 3:0 i to ponovno bez pravog otpora ekipe Roberta Kresoje. Jedini kritičan period za gošće bio je u prvom setu kada je kod 16:23 Zadar napravio seriju 5:0. Međutim, Rijeka je set uspješno privela kraju, kao i preostala dva. Zadrankama do kraja 2016. ostaje vrlo bitna utakmica u gostima kod Dubrovnika gdje će loviti bodove za ostanak, ali i produženje nade za plasman na četvrto mjesto.