Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tuđmanu se poklonilo stotine hodočasnika iz Zadarske županije

11.12.2016. 23:00
Tuđmanu se poklonilo stotine hodočasnika iz Zadarske županije


U povodu 17. godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franje Tuđmana, u subotu je na zagrebačkom groblju Mirogoj bilo na stotine žitelja Zadra i Zadarske županije, naviše s organiziranim autobusnim prijevozom.
Do 11 sati iz zadarskog okruženja na Mirogoj je stiglo čak 13 autobusa – četiri iz Sukošana, po tri iz Bibinja i Biograda, dva iz Zemunika i jedan iz Benkovca.
Bibinjci su već tradicionalno prije polaganja vijenca i paljenja svijeća u crkvi Krista Kralja na Mirogoju imali misu zadušnicu za Tuđmanovu dušu koju su služili rektor ove crkve mons. dr. Zvonimir Kurečić i bibinjski župnik mr. don Zdenko Milić.
Svi oni koji su prvi put došli na Mirogoj bez problema su pronašli Tuđmanov grob, smješten uz kapelu Krista Kralja, na početku glavne aleje.
– Dr. Franjo Tuđman je hrvatski povjesničar i državnik, čovjek koji je svojim djelom ostvario najsvjetlije stranice u trinaeststoljetnoj hrvatskoj povijesti, istaknuo je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.
Kako je Mirogoj “muzej na otvorenom”, mnogi hodočasnici su obišli i grobove Stjepana Radića, Tomislava Ivčića, Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića, Gojka Šuška, Ene Begović, Matije Ljubeka, Rudolfa Perišina, Vlade Gotovca….
Osim na Mirogoju, svi su bili i u centru grada gdje su mogli uživati u zagrebačkom izdanju čarolije Božića.