Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Petani: Podcijenili smo Šibenik

Autor: Andrija Dešpoja

12.01.2010. 23:00
Petani: Podcijenili smo Šibenik

Foto: Filip BRALA



Očekivali smo pobjedu i napravili smo ražanj, a zec je bio još duboko u šumi. Pokazalo se upravo onako kako nam je trener cijelo vrijeme ponavljao da se ne smijemo ni trenutka opustiti, a mi smo ipak ušli u utakmicun s parolom “lako ćemo” – kaže Petani


Porazom u Šibeniku košarkaši Borik-Puntamike su propustili jedinstvenu  priliku za upisati prvi gostujući uspjeh sezone s kojim bi  definitivno ušli u ravnopravnu  borbu za jedno od prva četiri  mjesta koja vode u Ligu za  prvaka. Sport je još jednom  pokazao svoje pravo lice i sva  predviđanja da će zeleni lako  protutnjati Baldekinom bila  su na kraju tek pusta tlapnja.  Podcjenjivanje je uvijek mač  sa dvije oštrice, a sportski inat  nekad puno jači od situacije  na papiru koja je govorila da  će Plantakovi igrači lako pokupiti dva boda., no pokazalo  se upravo suprotno. Umjesto  da se nametnu od prve minute  kao protivnik koji žarko želi  pobjedu dopustili su Puntamičani klasičnu igru mačke i  miša u kojoj su miševi nosili  zelene dresove. S takvim pristupom ne bi bi pobijedili ni  prosječnog B-1 ligaša, a kamoli renomiranog prvoligaša  koji je istina u velikim financijskim i kadrovskim problemima, ali ipak s dovoljno sposobnim sastavom za pronaći  put do pobjede. Zašto je izostala prava reakcija na parketu Baldekina pokušao je  dešifrirati organizator igre  Puntamičana, Teo Petani koji  je bio jedan od onih igrača  koji su barem donekle pružali  neki otpor sa 15 ubačenih  poena.
  – Odigrali smo kriminalno  loše. Obrana nam je bila nikakva, nismo bili agresivni i  nije bilo nikakvog pritiska s  naše strane. Zato su oni ušli u  utakmicu prepuni želje, napaljeni te kako je utakmica  odmicala bilo je sve jasnije da  ćemo teško do pozitivnog rezultata. Šibenčani su skakali,  trčali i zabijali, a mi smo bili  nekompaktni u obrani, nismo  pokrivali jedni druge što je na  kraju rezultiralo s katastrofom od 92 primljena poena što  dovoljno govori o pristupu koji smo imali u utakmici – na  prvu će Petani.
Može li se reći da ste  podcijenili Šibenik?
– Cijeli tjedan prije utakmice samo smo slušali kako su  se oni raspali, nemaju kako  popuniti sastav i da će ta utakmica biti jedna od lakših za  nas. Očekivali smo pobjedu i  napravili smo ražanj, a zec je  bio još duboko u šumi. Pokazalo se upravo onako kako  nam je trener cijelo vrijeme  ponavljao da se ne smijemo ni  trenutka opustiti,  a mi smo   ipak ušli u utakmicun s parolom “lako ćemo” i kasnije je  bilo vrlo teško izvući se kad su  krenula kola nizbrdo.
Kalvarija u Šibeniku je iza  vas, a bliži se novi težak ispit,  Trogir u Jazinama. Treba  vam pobjeda da se uspije isprati gorak okus neočekivanog poraza. No, neće biti lako.
– Definitivno nam neće biti,  jer nam u goste stiže Trogir  koji igra stvarno dobro cijelu  sezonu. Čak su možda i  snažniji u gostima nego na  svom parketu gdje su izgubili  dvije utakmice. Opasni su,  imaju nekolicinu vrlo kvalitetnih pojedinaca koje jedino  možemo umrtviti momčadskim duhom u kojem će ponovno do izražaja doći naša  čvrsta obrana s velikom dozom agresije što nam je sigurno nedostajalo na Baldekinu.
Kakva je situacija sa sastavom? Neki igrači su izvan  stroja.
– Cijelu polusezonu smo nekompletni, pa će tako biti i  protiv Trogira. Dražović ne  trenira već neko vrijeme, ali će  ipak biti spreman za tu utakmicu. No, neće ponovno biti  Olivari koji je izvrnuo zglob,  dok je Pavić bolestan, pa ćemo  najvjerojatnije biti ponovno  hendikepirani. Ipak koga nema bez njega se mora i nemamo pravo na kiks na domaćem terenu koji smo dosad  uspješno branili. Nadam s e da  će tako ostati i nakon ovoga  kola – za kraj će Petani.