Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Samo u siječnju Zadrani vode čak pet štandova!

Autor: Ivana Burica

12.01.2010. 23:00
Samo u siječnju Zadrani vode čak pet štandova!


Važno je napomenuti da ove godine ima nešto više sajmova nego lani pa će na njima sudjelovati i proporcionalno više zadarskih predstavnika. To znači još jaču promidžbu zadarske turističke regije, kazao je Damir Hordov, koji dodaje da će TZ Zadarske županije ove godine težište svoje promidžbe staviti na još veću animaciju stranih novinara


Hrvatska turistička zajednica ovaj tjedan započinje intenzivnu promidžbu hrvatskog turizma na sajmovima diljem svijeta. U tijeku je specijalizirani nautički sajam u Londonu, a jučer su započeli i sajamski nastupi u Utrechtu, Lisabonu, Beču, Oslu, Manchesteru. Nakon toga slijede Stuttgart, Madrid, Bratislava, Helsinki, Ljubljana itd. Za siječanj je planirana prezentacija hrvatskog turizma na 21, a za 2010. godinu na 76 sajmova. U veljači slijede poslovne radionice (B2B) na inozemnim tržištima za predstavnike turističkog gospodarstva. Ove godine posebno valja napomenuti da će krajem veljače Hrvatska biti zemlja partner na specijaliziranom kamping sajmu u Essenu, a prvi put Hrvatska turistička zajednica predstavit će se i na sajmu turizma u Beogradu.
Od Lisabona do Antwerpena
Na većini navedenih sajmova sudjelovat će i predstavnici Turističke zajednice Zadarske županija, odnosno gradskih i općinskih turističkih zajednica s područja županije.
Kako doznajemo od Damira Hordova iz TZ Zadarske županije, već u siječnju će zadarski predstavnici nastupiti kao voditelji hrvatskih štandova na pet inozemnih turističkih sajmova.
Direktorica Turističke zajednice grada Nina Marija Dejanović već je u Lisabonu gdje će voditi HTZ-ov štand na četverodnevnom sajmu koji započinje upravo danas.
Sutra započinje GO – međunarodni sajam putovanja koji se u češkom Brnu održava od 14. do 17. siječnja, a kao voditelj hrvatskog štanda pojavljuje se direktor paške turističke zajednice Slavko Pernar. S Pernarom u Brno putuju i članovi Klape Pag te čipkarica koja će prezentirati vještinu izrade paške čipke.
Od petka 16. do subote 24. siječnja u Stuttgartu traje sajam kamping turizma, koji godišnje posjeti 200-tinjak tisuća posjetitelja. Voditeljica štanda ispred Top kamping udruge bit će Ina Sikirić iz županijske turističke zajednice, a osim nje iz Zadarske županije na sajmu nastupaju i predstavnici kampova Zaton, Ilirija i Kozarica te kampa Šimuni, čiji predstavnici nastupaju samostalno. Na ovom izuzetno dobro posjećenom sajmu, otvorenom za široku publiku, nastupit će i predstavnici nekoliko turističkih agencija te najjačih hrvatskih hotelskih kuća.
 Novinski napisi
Damir Hordov kao voditelj hrvatskog štanda nastupa na FITUR-u – turističkom sajmu, koji se od 20. do 24. siječnja održava u Madridu, a Branka Martinac, direktorica Odjela prodaje i marketinga hotela “Pinija”, vodit će štand na Vakantiesalonu, turističkom sajmu koji će se održati od 22. do 27. siječnja u Antwerpenu u Belgiji.
– Nemamo još točan raspored za sljedeće mjesece, ali zadarski predstavnici nastupat će sigurno još i na sajmovima u: Firenci, Pečuhu, Lyonu, Veroni, Pestumu, Parizu, Budimpešti, Bratislavi, Rimu, Grazu, Mariboru, Osijeku, Varaždinu, Stockholmu i Bologni. U Utrecht nije otputovao nitko od naših, ali na tom sajmu sudjelujemo s promidžbenim materijalima. Točni datumi održavanja svih navedenih sajmova još se ne znaju, ali većina će ih biti održana do 1. lipnja. Važno je napomenuti da ove godine ima nešto više sajmova nego lani pa će na njima sudjelovati i proporcionalno više zadarskih predstavnika. To znači još jaču promidžbu zadarske turističke regije, kazao je Damir Hordov.
Inače, informirao nas je naš sugovornik, TZ Zadarske županije će ove godine težište svoje promidžbe staviti na još veću animaciju i pojačane pozive stranim novinarima da posjete zadarsku turističku regiju.
Naime, dosadašnja su iskustva pokazala da su novinski članci o Zadru i ostalim turističkim odredištima u županiji jako dobra reklama ovdašnjeg turizma.