Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Suhovare dominantne, Rupalj bez šansi

12.01.2011. 23:00
Suhovare dominantne, Rupalj bez šansi


Malonogometni turnir u  Poličniku – Kup zahvale  2011.  bio je i humanitarnog  karaktera budući da se igralo  za pomoć dječaku Marku  Baljaku iz Lovinca. Kao i  svake godine dvorana je bila  popunjena, pogotovo na finalnoj večeri.
Na završnoj večeri prvo je  odigran dvoboj za treće  mjesto između domaćina  Poličnika i Visočana, što je  bila dobra uvertira za finale  između Suhovara i Visočana. U zanimljivoj utakmici igrači iz Poličnika odmah su krenuli s namjerom  da vrlo brzo osiguraju vodstvo i pobjedu pa tako prvo  poluvrijeme dobivaju s rezultatom 4:1. No u drugom  poluvremenu – preokret. Tako su Visočane krenule igrati s igračem umjesto vratara,  a upravo je taj igrač bio  Drago Verunica koji je sam  pobijedio Visočane postignuvši pet zgoditaka za pobjedu koja im je osigurala  treće mjesto na turniru. Imale su Visočane u svojim redovima najboljeg vratara,  Antu Kevrića, dok Poličnik  imao najboljeg strijelca turnira Josipa Zdrilića, koji je  postigao 11 zgoditaka. U revijalnoj utakmici pioniri  Dragovoljca i Arbanasa odigrali su zanimljivu utakmicu  koja je završila neodlučeno,  pa su šesterci odlučili pobjednika. Na kraju su slavili  igrači Arbanasa.
Nikakvo iznenađenje nije  bilo to što su se u finalu našli  Suhovare i Rupalj. Odmah  su Rupljani imali prednost i  to u obliku vatrenih navijača.  Finale je otpočelo ispitivanjem snaga, ali vrlo brzo  Suhovare dolaze u vodstvo  preko svog najboljeg igrača  Duje Rodića, koji je u konačnici proglašen najboljim  igračem turnira. Ipak, Rupljani brzo izjednačuju preko kapetana Josipa Štrklja.  No tu su stali, a probudio se  Josip Ukalović koji je postigao četiri gola. Kad je  Duje Rodić dodao dva, bilo  je jasno da će slaviti igrači  Suhovara. Atraktivni finale  završio je rezultatom 8:4.  Pehare pobjednicima kao i  statue najboljim pojedincima podijelili su Davor  Lončar, načelnik Općine Poličnik i Milorad Demo, predsjednik UHDDR Općine  Poličnik.
– Bilo je ugodno pratiti  turnir. Interes je bio velik i  ovim putem bih zahvalio  svim gostima što su se odazvali i sudjelovali na turniru.  Zahvalio bih se i gledateljima koji su ovih devet dana  bili u dvorani i tako pomogli  da prikupimo što više sredstva koja će pomoći malom  Marku da ozdravi. Čestitam  pobjednicima i najboljim pojedincima – rekao je načelnik  Davor Lončar.
 


Finale


SUHOVARE8
RUPALJ4
POLIČNIK – Sportska dvorana. Gledatelja: 400. Suci: Ivan Mičić i Mario Marinović.
SUHOVARE: Ž. Lulić, M. Ukalović, D. Rodić (3), J. Ukalović (4), I. Rodić (1), B. Rodić, T. Lulić. Voditelj: Darijo Buljat.
RUPALJ: D. Šušić, Bašić, Rogić, S. Šušić, Štrkalj (1), B. Čulina, Mat. Čulina (1), M. Šušić (2), Demo, Vrkić. Voditelji: Ivan Vrkić i Rajka Čulina.




 


Revijalna utakmica pionira


DRAGOVOLJAC7 (6)
ARBANASI9 (6)
DRAGOVOLJAC: Čulina, J. Barić, M. Ukalović, J. Ukalović, S. Jukić (1),  Šarić, Pastuović, J. Jukić (3), l. Barić (1), Perić (1), Bukarica. Voditelj:  Vjeko Zdrilić.
ARBANASI: Meštrović, Čirjak, Rados, Jurjević, Marjanović, Prtajin (1),  Valčić (1), Nikpalj (3), Anić-Milić, Mrkić, Šango (1). Voditelj: Marin Galić.


 


Za treće mjesto


POLIČNIK6
VISOČANE8
POLIČNIK: Lončar, J. Zdrilić (4), Zubčić, I. Zdrilić, Proroković (1), Marinović, Didulica, M. Zdrilić, Kovačević (1). Voditelj: Goran Šarić.
VISOČANE: A. Kevrić, Vulić, M. Kevrić, Š. Kevrić (1), Žigun, B. Bukvić, Barić, A. Bukvić, S. Kevrić (2), Verunica (5), J. Kevrić. Voditelj: Nikola Relja.


 


Najbolji


Igrač: Duje Rodić (Suhovare)
Vratar: Ante Kevrić (Visočane)
Strijelac: Josip Zdrilić (Poličnik) – 11 golova