Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Sunce u Jazinama” obara rekorde

12.01.2011. 23:00
“Sunce u Jazinama” obara rekorde


Svake se godine zapravo iznova divim posjećenosti “Sunca u Jazinama”. Na samom početku nismo ni sanjali da bi program uopće mogao ovako dugo živjeti, a onda nas svaki put iznova iznenadi posjećenost pa je tako i ove godine, kazala je Vedrana Valčić


Sedamnaestu godinu za redom, svake zime zadarskim mališanima sjaji “Sunce u Jazinama”. Revijalni program koji je počeo davne 1994.  godine kao zabava djeci u ratno  vrijeme nastavio je živjeti još  dugo iza ružnih događaja i postao tradicija Kazališta lutaka  Zadar. “Sunce u Jazinama” je  program sastavljen od predstava Kazališta lutaka koji se svake godine organizira iza blagdana, za vrijeme školskih praznika. Ove godine termin je pomaknut, te je započeo 9. siječnja, a trajat će do nedjelje  16. siječnja. Iako je program  sastavljen od predstava koje su  djeci već dobro poznate i ove  godine “Sunce u Jazinama”  obara sve rekorde posjećenosti.
– Svake se godine zapravo  iznova divim posjećenosti  “Sunca u Jazinama”. Na samom  početku nismo ni sanjali da bi  program uopće mogao ovako  dugo živjeti, a onda nas svaki  put iznova iznenadi posjećenost pa je tako i ove godine. Do  sada su sve predstave bile izuzetno dobro popraćene, a radimo ih za našu najvjerniju publiku vrtićke dobi, komentirala  je umjetnička ravnateljica Kazališta lutaka u Zadru Vedrana  Valčić.
U ovogodišnji revijalni program ušle su predstave “Tri  praščića” te “Mali dinosaurus”  koje su već odigrane, a slijedeća na rasporedu je omiljena  dječja predstava “Avanture  Čupija i Mukija” koja će biti  prikazana u četvrtak u 18 sati.  U subotu, također u večernjem  terminu u 18 sati igrat će predstava “Psić koji nije znao lajati”,  a velika završnica ovogodišnjeg  programa bit će u nedjelju u  jutarnjem terminu, 11 sati, s  predstavom “Crvenkapica”.  Sve prikazivane predstave sastavni su dio repertoara Kazališta lutaka no, unatoč tome,  dosadašnja posjećenost na  predstavama “Tri praščića” te  “Mali dinosaurus” bila je izvrsna, a iz Kazališta vjeruju da  će tako biti i s ostatkom programa.
– Svake godine biramo naslove koji okupljaju najveći broj  publike, dakle one predstave  koje su djeci najzanimljivije. To  su sve predstave za vrtićku dob,  jer je to naša najvjernija publika, osnovnoškolci u biti  uglavnom dolaze u grupama.  To su veseli tekstovi koji funkcioniraju na način da uveseljavaju djecu, a nemaju neku ozbiljnost i težinu, istaknula je  Valčić.
Svi oni koji do sada nisu stigli  još uvijek imaju priliku zabaviti  se sa svojom djecom te otići u  Kazalište lutaka i pogledati  preostale predstave na repertoaru. Karte se mogu kupiti sat  vremena prije početka predstave na blagajni kazališta.
Nakon što završe s revijalnim  programom “Sunce u Jazinama” lutkari nastavljaju s radom.  Neće biti velikih pothvata no  radit će na pripremi SLUK-a  koji će se u Zadru održati u  lipnju, ali i na svojoj novoj premijeri.
– Bavit ćemo se uobičajenim i  redovitim poslom. Igrat ćemo  naše predstave za vrtićki i osnovnoškolski uzrast, spremati  se za SLUK te ćemo uskoro  početi pripremati novu premijeru “Drago Č. i tvornica čokolade” prema, djeci poznatoj,  priči Roalda Dahla “Charlie i  tvornica čokolade”, najavila je  Valčić što očekuje njihovu publiku u novoj sezoni. A ono što  će ih vjerojatno najviše razveseliti jest useljenje u novu zgradu koje bi se konačno trebalo  realizirati u lipnju ove godine.