Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zebić: Novi predsjednik, novi zahtjevi, nove ambicije

12.01.2011. 23:00
Zebić: Novi predsjednik,  novi zahtjevi, nove ambicije


Želimo na kraju sezone biti u sredini ljestvice – poručio je Josip Bajlo, čovjek koji ima tri najodgovornije dužnosti u klubu


Jučerašnji  početak priprema nogometaša Zadra bio je i službeno  predstavljanje igračima Josipa Bajla kao predsjednika, direktora i sportskog direktora.  Doista neobična situacija da  tri najvažnije dužnosti u klubu  obnaša jedan čovjek. Koliko  će to potrajati nitko ne zna, ali  da je Zadar u najmanju ruku s  ovakvim sistemom “tri u jedan” pravi raritet, to svakako.  Makar nama sličan primjer  nije poznat. S obzirom da su  igračke promjene u odnosu na  jesen bile minimalne, očekivano se u prvom planu našao  upravo Bajlo. Reno Sinovčić,  vanjski stručni suradnik i prvi  klupski operativac, rekao je  da ne zna hoće li “Bajlo kao  predsjednik biti dugotrajno ili  kratkotrajno rješenje” i da to  “ovisi o njemu (Bajlu pr.a) i o  politici koja će biti”. Na ovakvu Sinovčićevu primjedbu Bajlo je poluglasno odgovorio da  se nada drugoj varijanti, odnosno da će u ulozi predsjednika biti tek kao privremeno rješenje. I Dalibor Zebić, trener, nije zaobišao Josipa Bajla pa je u svom  obraćanju igračima, između  ostalog, rekao:
– Novi predsjednik, novi  zahtjevi, nove ambicije!
Kratka polusezona
A ambicije Zadrana u nastavku sezone su u skladu s  onima koje klub prate, s  određenim prekidima, već gotovo dva desetljaća, odnosno  od ulaska u Prvu HNL.
– Želimo na kraju sezone  biti u sredini ljestvice – rekao  je Bajlo koji još nije prebolio  1:1 protiv Slaven Belupa u 18.  kolu, posljednjem odigranom  prošle jeseni.
– Žao mi je što tu utakmicu  nismo pobijedili, jer smo završnicu polusezone odigrali  jako dobro. Kvalitetno smo  odradili i pripreme prošlo ljeto i da nam se na početku  sezone nisu dogodile neke  ozljede i određene objektivne  poteškoće vjerujem da bismo  ostvarili još bolji učinak. Ipak,  sve to daje nam nadu da ćemo  na proljeće kvalitetno odigrati  – naglasio je Bajlo koji je Dalibora Zebića, trenera, i  stručni stožer upozorio na još  nešto:
– U nastavku sezone imamo  samo 12 utakmica tako da  moramo dobro tempirati formu za početak proljeća jer  vremena za popravke neće biti. Ponovit ću da imam povjerenja u ovu momčad koja  ima svoje kvalitete i koja je  povratkom kapetana Jakova  Suraća dobila još jednog  važnog igrača – podvukao je  predsjednik, direktor i sportski direktor Zadra na čiji su  govor igrači odgovorili pljeskom.
Vratio se Surać
Zebić smatra da je najvažnije da nije bilo igračkih  odlazaka.
– Imamo dovoljno vremena za što bolji pripremu za  ostatak sezone. Očekujem  da ćemo napredovati u odnosu na prvi dio sezone, posebno kada se zna da imamo  dosta mladih igrača koji ne  smiju stagnirati. Nadam se  da će podizanje individualne  kvalitete dovesti i do kvalitetnije igre cijele  momčadi.
Zadarski trener najavio je  i smanjenje igračkog kadra  u drugom dijelu priprema.  Za sada je na treninzima  30-ak igrača, no gotovo  trećina njih otpast će već  prije kraja siječnja, kada se  planira odlazak u Rovinj.
– Jasno je da ćemo smanjiti  igrački kadar i zato ste svi  pod povećalom – poručio je  Zebić nakon kojeg je mikrofon u ruke dobio i Jakov  Surać, koji se nakon pola  godine vratio u momčad. Surać će svojevremeno biti povezivan s akcijom “Offside”,  no na kraju su sve sumnje  oko sudjelovanja Suraća u  najvećoj nogometnoj aferi u  samostalnoj Hrvatskoj – odbačene.
– Želim samo da nastavimo  ovako kako smo do sada radili – kratak je bio Surać  nakon čega je počelo prvo  ovogodišnje zagrijavanje.
 


Došli Bugarija i Matošević, otišao Peraić




Za razliku od prethodnih  (polu)sezona novinari jučer  nisu dobili popis igrača na  koje Zadar računa na prvom  dijelu priprema. Dobri običaji  tako su prekinuti. Šteta. Među  30 igrača primijetili smo dvojicu novih, Matu Bugariju, napadača koji je jesenas igrao  za četvrtoligaša Zlatnu luku te  Ivana Matoševića, veznjaka  koji je došao iz trećeligaša  Rovinja. Bugarija nije odradio  prvi trening (Bajlo kaže da je  razlog temperatura), a nije  bilo ni Stjepana Skočibušića,  Tonija Peze i Tomislava  Glumca.
– Skočibušić je dobio slobodno do petka, a Pezo i  Glumac su se morali javiti  Goranu Vučeviću na prvom  treningu u Hajduku. Nakon  toga obojica se vraćaju u  Zadar jer smo dogovorili nastavak posudbe – rekao je  Zebić. Vratio se i Šime Maruna, koji je jesenas bio na  posudbi u Raštanima. Niko  Peraić je jedini igrač na kojeg  Zebić više ne računa, premda  to jučer nitko nije potvrdio.