Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lovinac nakon šesteraca bolji od Ruplja

12.01.2012. 23:00
Lovinac nakon šesteraca bolji od Ruplja


Nakon devet ugodnih večeri u dvorani u Poličniku završio je malonogometni turnir “Kup zahvale 2012.”. Šestu godinu zaredom turnir u Poličniku ima humanitarni karakter pa je tako bilo i ove godine, prodajom karata skupio se znatan dio novca za liječenje teško stradale djevojke iz Murvice Matje Romić. Najdirljivija scena zadnje večeri je bila kad je službeni spiker poželio Mateji da idući turnir bude prisutna u dvorani, svi gledatelji, njih oko 600-tinjak se ustalo i dugotrajnim aplauzom poželjelo Mateji ozdravljenje.
Utakmica za treće mjesto bila je “igra mačke i miša”. Oslabljeni momci iz Poličnika nisu mogli parirati rastrčalim igračima Briševa, a napose Ivanu Grabovcu koji je postigao četiri zgoditka za primat najboljeg strijelca turnira, pa tako Briševo osvaja treće mjesto na turniru. U revijalnoj utakmici nastupile su cure iz Općine Poličnik protiv IPA Zadar. U zanimljivoj utakmici punoj žara i lijepih poteza od lijepih djevojaka uživali su mnogobrojni gledatelji. Mogli su vidjeti majstorije Petre Grgurić na jednoj strani, dok je na drugoj strani isto tako Petra Kevrić uz Katu Šare pokazala najviše. Rezultat je bio nevažan, ipak za nijansu bolje cure IPA Zadar pobijedile su sa 7:6. Dugo očekivan finale zaista je opravdao naziv finala, bila je to utakmica puna naboja i žestokih duela koji su ponekad prelazili granicu dopuštenog. Ipak najbolji sudački par tenutačno na ovim prostorima Marinović – Mičić odlično je utakmicu priveo kraju. Momci iz Lovinca cijelu utakmicu bili su ti koji su diktirali tempo i rezultatska prednost je uvijek bila na njihovoj strani. I to prije svega zahvaljujući ponajboljem igraču utakmice Josipu Striki koji je postigao tri zgoditka, dok se Frane Baljak upisao dva puta u strijelce za Lovinac. U posljednjim trenucima utakmice najbolji igrač u redovima Ruplja Josip Bašić izjednačio je rezultat na 5:5 te se pristupilo izvođenju šesteraca. U ruletu šesteraca prisebniji su bili momci iz Lovinca i u raspucavanju Vedrić – Čulina, najbolji vratar turnira Danijel Baljak skida udarac Mati Čulini. Tada nastaje neopisivo slavlje jer Lovincu je ovo prvo osvajanje turnira u Poličniku. Na kraju turnira načelnik Općine Poličnik Davor Lončar uručio je pokale kao i statue najboljim ekipama i pojedincima turnira.
Mate Čulina (Rupalj) koji je proglašen najboljim igračem turnira nije krio zadovoljstvo.
– Neopisivo je zadovoljstvo igrati ovakve turnire gdje nemate novčane nagrade nego je nagrada ta da se pomogne drugima. Koristim ovu prigodu da uime svih igrača koji su igrali na turniru poželim Mateji Romić što brži oporavak. Organizatoru sve čestitke na još jednom odlično organiziranom turniru kao i našim suparnicima na fer i korektnoj igri. Za nijansu su bili bolji od nas i ja mi od srca čestitam.


Finale


LOVINAC 9 (5)
RUPALJ 8 (5)
Sportska dvorana. Gledatelja: 600. Suci: Mario Marinović i Ivan Mičić.
LOVINAC: D. Baljak, Strika (3), A. Baljak, A. Vedrić, F. Baljak (2), Pavičić, M. Baljak, S. Vedrić, Z. Baljak. Voditelj: Ivica Pavičić i Josip Vedrić.
RUPALJ: D. Šušić, M. Šušić, L. Bašić, Štrkalj, J. Bašić (2), Mat. Čulina (1), Demo (1), Mar. Čulina (1). Voditelj: Božo Čulina.




POREDAK


1. Lovinac – pehar
2. Rupalj – pehar
3. Briševo – pehar
NAJBOLJI POJEDINCI
Najbolji strijelac: Ivan Grabovac (Briševo) – 8 zgoditaka
Najbolji vratar: Danijel Baljak (Lovinac)
Najbolji igrač: Mate Čulina (Rupalj)


Za 3. mjesto


POLIČNIK 6
BRIŠEVO 10
POLIČNIK: F. Kovačević, Š. Zdrilić (1), J. Zdrilić (2), S. Marinović (1), L. Marinović (1), T. Kovačević, Mijolović, Šarić. Voditelj: Danijel Zubčić.
BRIŠEVO: Pavlica, Š. Bulić (1), Ćustić, M. Grubić – huso (1), Grabovac (4), M. Bulić, M. Grubić – maći (1), Rončević (1), Š. Jurlina (2), D. Jurlina. Voditelj: Dalibor Jurlina.


Revijalna utakmica žena


IPA ZADAR 7
SELEKCIJA OPĆINE POLIČNIK 6
IPA ZADAR: Svetka Babić, Diana Alić (2), Marina Alić,Ivana Lenkić, Petra Grgurić (5), Antonija Alvir, Matea Šimić, Marina Milovac. Voditelji: Zoran Zekić i Mario Šimić.
OPĆINA POLIČNIK: Ana Babić, Petra Maruna, Petra Kevrić (3), Višnja Uzelac, Andrea Matijević, Kata Šare (3). Voditelji: Marko Šarić i Ivan Barić.