Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U veljači započinje “OtPis”

12.01.2012. 23:00
U veljači započinje “OtPis”


Pisci u Zadru i svi oni koji to žele postati konačno će dobiti priliku saznati kako kvalitetno i kreativno pisati. Naime, u veljači započinje “OtPis”, Otvorena radionica kreativnog pisanja u Gradskoj Knjižnici Zadar, a najbolja vijest jest da je sudjelovanje potpuno besplatno.
Radionice će se održavati u Gradskoj knjižnici Zadar jednom tjedno u večernjim satima, a ciklus radionica sastoji se od osam termina u trajanju od devedeset minuta.
Radionicu kreativnog pisanja vodit će Želimir Periš i Staša Aras. Organizatori su Kulturna udruga Parampion te Udruga zadarskih pisaca ZaPis. Prijave se šalju na adresu elektroničke pošte: [email protected]. Moraju sadržavati ime, prezime i jednu ili dvije priče polaznika. Polaznici trebaju poslati priče na kojima žele raditi, a poslane priče će se na radionicama obraditi, unaprijediti i razvijati.
Cilj radionice je upoznati polaznike s tehnikom pisanja i potaknuti ih na dublje promišljanje književnosti te bavljenje književnim stvaralaštvom. Obrađivat će se tehnike proze s posebnim naglaskom na kratku priču, a tijekom trajanja radionice polaznici će proći različite vježbe u primjeni proze: osmišljavanje ideje, izvora, kompozicije, pripovjedne strategije, ciljevi, artikulacija autorskog glasa, elaboracija likova i odnosa, razrada prizora, opis, dijalog, govor tijela, komentar i ostalo.
Iako su radionice beplatne, broj sudionika je ograničen pa se savjetuje da se zainteresirani prijave što prije kako ne bi ostali bez svog mjesta.