Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Malo o Biogradu, malo o svecima, a najviše o maslinama

12.01.2014. 23:00
Malo o Biogradu, malo o svecima, a najviše o maslinama


Kapetanski klub Ilirijine marine Kornati ući će u povijest biogradskog maslinarstva. Agroekološka udruga dalmatinskih maslinara Orkula Biograd na Moru predstavila je jedinstveni godišnji kalendar s 13 bogato i poučno ilustriranih stranica posvećenih maslinarstvu, maslinovom ulju i maslinama.
– Kalendar obuhvaća nekoliko tematskih cjelina. U prvom redu to je ipak kalendar maslinara i u njemu su dominantni napisi, odnosno savjeti i preporuke maslinarima koje će im služiti kao podsjetnik za radove u maslinicima tijekom godine, rekao je dr. Eddie Stamičar, predsjednik Udruge Orkula.
Uz predstavljanje sorti maslina koje se uzgajaju na ovom području te stručnog i znalački napisanog životopisa svetaca koji se slave svakog pojedinog mjeseca, kalendar nudi i šetnju kroz povijest grada, koja je iznimno bogata. Na kalendaru je radila mala, ali izuzetno vrijedna i radišna skupina ljudi koji su ne samo poznavaoci i ljubitelji maslina i maslinarstva, već i kulturnog naslijeđa područja bivše općine Biograd.