Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fantela i Marenić najbolji sportaši Zadra

12.01.2017. 23:00
Fantela i Marenić najbolji sportaši Zadra


U HNK Zadar danas su svečano dodijeljene nagrade najboljim zadarskim sportašima u 2016. godini. Najbolji sportaši očekivano su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić. Šime i Igor, jedriličari Svetoga Krševana, nama Zadranima tako dragoga sveca zaštitnika, poslije punih 36 godina donijeli su u Zadar zlatnu olimpijsku medalju. Prvu zlatnu olimpijsku medalju hrvatskoga jedrenja. Njih dvojica, koji su ujedno i akademski građani, zaslužuju naše poštovanje, našu potporu, čvrsti stisak ruke i divljenje za cijeli svoj dosadašnji dio prebogate karijere, rečeno je na svečanoj dodjeli.
Od ove godine Zadarski list uveo je i tri nove nagrade – Nagrada Mile Filipi, Nagrada Leonardo Bailo i Nagrada za najboljega trenera. Dobitnik Nagrade Mile Filipi je Milan Zekanović, danas umirovljeni profesor tjelesnoga odgoja, a trener godine Edo Fantela. Zaslužan je za karijere mnogih zadarskih velikih sportaša, a za svekoliko svoje djelovanje nagrađivan je i najvišim državnim i sportskim priznanjima.
Nagrada Leonardo Bailo dodijeljena je dvoje sportaša – plivačici Luciji Mijolović i plivaču Juricu Milinu, koji su na najbolji mogući način pokazali da nikad i nigdje ni za koga ne može biti ni najtežih zapreka u pozitivnoj želji za uspjehom. Najbolji Zadranin u svijetu je i ove godine, naravno, bio Luka Modrić, najdogađaj je organizacija poluzavršnice Davis cupa na Višnjiku,
U kategoriji Nada godine za 2016. naslov je pripao Ivanu Vrbnjaku, članu Vaterpolskoga kluba Zadar 1952. Ivan Vrbnjak po godinama je još junior, ali igra i u prvoj momčadi.