Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Danijel Jusup iskočio iz Lokomotive

Autor: Šime Ćurko

12.02.2009. 23:00
Danijel Jusup iskočio iz Lokomotive


Danijel Jusup nije više u Rostovu. Nakon domaćeg poraza od AEL-a iz Limassola u Eurochallengeu (69:87), zadarski je stručnjak koji je na početku sezone preuzeo Lokomotivu, ponudio ostavku koju su u klubu očekivano i prihvatili.
– Nismo imali rezultat koji se od nas očekivao i ostavka je bilo logično rješenje. Uprava je imala veća očekivanja, kako u ruskom prvenstvu tako i u Eurochallengeu, ali nakon poraza od Ciprana više nije bilo smisla ići naprijed na ovaj način – objašnjava Jusup koji glavne razloge loš(ij)im rezultatima Lokomotove vidi u ozljedama igrača.
– I to ne bilo kojih igrača. Tri ključna igrača u važnom razdoblju sezone nismo imali na raspolaganju. To su Fred House, Pero Antić i Nikita Morgunov. Kad se Antić konačno vratio, ponovno je slomio nogu i tako kao da nesrećama nema kraja.
U Eurochallengeu Lokomotiva ima dva poraza (Ural Great u gostima, AEL kod kuće), a to znači i minimalne izglede za prolazk u daljnju fazu natjecanja, dok je donedavna Jusupova momčad u ruskom prvenstvu sa šest pobjeda i osam poraza u konkurenciji 12 klubova na osmom mjestu, poziciji koja vodi u doigravnje.
– To i nije neka utjeha, jer sigurno je da se više očekivalo. Kažem, nismo uspjeli, jer smo imali premalo igrača u rosteru i to se posebno vidjelo u nekim porazima u neizvjesnim završnicama. Bilo je očito da Uprava nije bila zadovoljna i ja sam im svoj mandat stavio na raspolaganje.
Jusup još ne razmišlja o novoj destinaciji. Do daljnjeg je na burzi.
– Još je prerano govoriti o novom poslu. Treba se nakon svega i malo odmoriti.