Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Do zadnjeg kola bit će neizvjesno

Autor:

12.02.2009. 23:00
Do zadnjeg kola bit će neizvjesno

Foto: Filip BRALA



Razliku je teško ganjati i tu ćemo pokušati učiniti sve od sebe, ali nećemo srljati. Najvažnije da odigramo kako se dogovorimo, a onda će i razlika sama doći – kaže Mrva
Košarkaši Borik-Puntamike u nedjelju imaju sudbonosnu utakmicu protiv Svjetlosti iz Slavonskog  Broda. Ta utakmica će ili trasirati put prema Ligi za prvaka  ili Ligi za ostanak. Pobjeda  nosi pogled prema gore dok  poraz znači propast ambicija  za elitni rang. Ipak, igra se u  Jazinama i sigurno su Puntamičani u ovoj utakmici u  laganoj prednosti jer se Brođani dosad nisu uspjeli osladiti na gostovanju, a Borik-Puntamika je ove sezone  suverena u Jazinama (osim  poraza od Cedevite). Stanje  na ljestvici nudi zaključak da  se radi o sličnim momčadima  koje su kroz cijelu sezonu  igrale sustavom toplo-hladno  i obje momčadi će pokušati  izvući maksimum iz iduća četiri susreta koji su krucijalni za  plasman među četiri najbolja.  U prvom susretu u Brodu  Puntamičani su ostali kratki  za 11 poena i upravo će tih 11  razlike biti u primislima domaćih košarkaša. Jer pored  pobjede koja je najbitnija bit  će možda od presudne važnosti za konačni plasman i  međusobni omjeri. Slično razmišlja i kapetan Borik-Puntamike Mate Mrva koji smatra  da je potrebno pobijediti, a s  razlikom se ne treba previše  zamarati iako bi ona na kraju  mogla biti presudna.
 – Pobjeda u ovoj utakmici je  najvažnija i sve osim toga za  nas bi značilo samo teoretske  izglede za Ligu za prvaka. Razliku je teško ganjati i tu ćemo  pokušati učiniti sve od sebe,  ali nećemo srljati. Najvažnije  da odigramo kako se dogovorimo, a onda će i razlika  sama doći – kaže Mrva.
Svjetlost se u posljednje  vrijeme podigla psihološki.  Pogotovo upada u oči njihov  domaći trijumf protiv Cedevite.
– Oni su u drugom dijelu  sezone napravili određene  promjene u igračkom kadru.  Pojačali su se i igraju puno  bolje nego u prvom dijelu.  Pristigli su Domagoj Norac i  Nikola Garma koji su prekaljeni prvoligaški igrači. Uz  Rimca i Delića njih dvojica će  biti najveća opasnost za naš  koš. Izrazita su domaćinska  momčad što su i dokazali svim  pobjedama u svojoj dvorani.  No, nijedanput nisu slavili u  gostima i tu vidimo našu šansu.
Kakva su vaša predviđanja  u vezi s raspetljavanjem ove  gužve na ljestvici koja će ponuditi veliku neizvjesnost do  zadnjeg kola.
– Jedino u što sam siguran je  da će upravo u zadnjem kolu  biti sve odlučeno. Ima nas  četiri izjednačene momčadi i  odlučivat će nijanse. Mi odlučujemo još uvijek sami o sebi i  to je najbitnije. Idemo iz utakmice u utakmicu i mislim da  ipak imamo dobre izglede za  plasman u najbolja četiri. Samo moramo uspješno preskočiti Svjetlost i sve će biti  lakše – zaključio je Mrva.