Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Winnetou živi” na CNN-u

Autor: Z L

12.02.2009. 23:00
“Winnetou živi” na CNN-u

Foto: Vedran SITNICA



Manifestacija “Tragovima Winnetoua” se ove godine održava 11.-18. travnja, kada će se ljubitelji Winnetoua, ali i svi ostali zaljubljenici u prirodu ponovno naći u Starigradu-Paklenici te biti u prilici posjetiti originalna mjesta snimanja
Prestižni New York Film Festival upravo je objavio da je mini reportaža novinarke HTV-a Darie Marjanović pod nazivom “Winnetou živi” proglašena najboljom u kategoriji “Najbolji News Magazin”. Reportažu je objavio CNN, a govori o mjestima snimanja filmova o indijanskom poglavici Winnetouu koja se nalaze u okolici Starigrada-Paklenice. Reportaža je nastala u svibnju 2008. godine, za vrijeme održavanja manifestacije “Tragovima Winnetoua” u organizaciji Turističke zajednice općine Starigrad.
Prvotno je, u sklopu serijala “Alpe-Dunav-Jadran” prikazana u 7 europskih zemalja, nakon čega je, prilagođena uvjetima festivala, kandidirana na natječaj za New York Film Festival, gdje je i nagrađena. Manifestacija “Tragovima Winnetoua” se ove godine održava 11.-18. travnja, kada će se ljubitelji Winnetoua, ali i svi ostali zaljubljenici u prirodu ponovno naći u Starigradu-Paklenici te biti u prilici posjetiti originalna mjesta snimanja u okolici i družiti se sa sudionicima nastanka legendarnih filmova o Winnetouu.