Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Belgijanci prepoznali značaj zadarske regije

Autor: Ante Vidović

12.02.2010. 23:00
Belgijanci prepoznali značaj zadarske regije


U sjedištu Europske unije u Bruxellesu u četvrtak je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavnik TZ Zadarske županije Damir Hordov, zajedno s drugim kolegama iz HTZ-a na čelu s direktorom Nikom Bulićem, upoznao više od trideset novinara eminentnih Belgijskih i europskih tiskovina s turističkom ponudom i kapacitetima Zadarske županije. Povod za organiziranje tiskovne konferencije jest skoro Ryanairovo uvođenje avionske linije na relaciji Bruxelles – Zadar.
– Novinare je zanimalo koliko je trajanje leta od Bruxellesa do Zadra, koliko je zračna luka udaljena od centra grada. Posebno ih je zanimalo zbog čega je Ryanair izabrao Zadar kako odredište umjesto popularnijeg Dubrovnika. Objasnili smo im kako se Zadar nalazi u okruženju četiri nacionalna parka, povijesnih dalmatinskih gradova te je zbog tog svog položaja idealno mjesto za odmor, rekao je Hordov.
Nakon konferencije održana je hrvatska večera koju su organizirali članovi predstavništva HTZ-a u Belgiji na čelu s Ivicom Sršenom. Večeri je prisustvovalo oko 200 ljudi, uglavnom akreditiranih diplomatskih predstavnika pri NATO-u i Europskoj komisiji te drugi veleposlanici akreditirani u Belgiji. Za stvaranje ugodnog ugođaja bili su zaduženi klapa Raguza iz Dubrovnika, Sandra Bagarić i Martina Tomčić, pijanist Darko Domitrović. Tijekom cijele večeri na tri velika dijapozitiva izmjenjivale su se fotografije Kornata, Zadra i Velebita, tako da su posjetitelji cijelo vrijeme bili fokusirani na Zadar i njegovu okolicu. Voditeljica večeri Barbara Kolar kazala je kako se nada da će Belgijanci prepoznati značaj zadarske regije i cijele Hrvatske.