Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dubrava favorit, ali bila su i Kaštela

Autor: Andrija Dešpoja

12.02.2010. 23:00
Dubrava favorit, ali bila su i Kaštela

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Siguran sam da neće izostati borbenost koju su zorno prikazali u Kaštelima i na tome gradimo najveći optimizam pred utakmicu s Dubravom – kaže Plantak
Uspjeh nad Kaštel galerijom prošle nedjelje podigao je razinu optimizma kod košarkaša Borik-Puntamike koji su do te utakmice tavorili u dvomjesečnoj crnoj seriji poraza. Prvi gostujući uspjeh sezone došao je na početku malog niza gostovanja koji će zaključiti današnjom utakmicom kontra Dubrave u Zagrebu. Kao i svi drugi protivnici u ligi Dubrava ima svoju posebnu težinu koja još više dolazi do izražaja na njihovom parketu koji se smatra jednim od najtežih i najvrućih u ligi. Uz to domaćin hvata svoj posljednji vlak za eventualan plasman u Ligu za prvaka i nemaju pravo na kiks što sve dodatno otežava zadatak Puntamičanima. Ipak, jedno je pisati na papiru dok je drugo u 40 minuta loptanja po košarkaškom terenu. To je dokazala prošla nedjelja kad su zeleni protivno svim očekivanjima s lakoćom protutnjali kroz Kaštela. Za trenera Nevena Plantaka takav scenarij je poželjan i na gostovanju u Dubravi, ali je svjestan zamki kojih je prepun vrući Dubravin teren.
– Idemo u Dubravu odraditi najbolje što možemo iako smo svjesni da nas čeka vrlo motiviran domaćin koji je pogotovo opasan na svom terenu. Ostale su im teoretske šanse za ulazak u Ligu za prvaka, a i da nemaju opet je utakmica bitna u kontekstu što boljeg plasmana u Ligi za ostanak, pa neće nedostajati motiva s obje strane – na prvu će Plantak koji je najslikovitije opisao snagu Dubravaša na primjeru prošlog njihovog domaćeg uspjeha kontra Splita.
– Nedostaje im već par utakmica njihov najbolji igrač Karlo Vragović, no to se nije ipak osjetilo na njihovom rezultatima. Fascinantna je njihova pobjeda protiv Splita pretprošlo kolo u Dubravi. Unatoč minusu od 18 razlike krajem prvog poluvremena uspjeli su u drugom dijelu sustići i preokrenuti te na kraju i pobijediti. To dovoljno govori o kakvoj karakternoj momčadi se radi koja cijelu sezonu igra vrlo dobro predvođena njihovim bivšim igračem sada trenerom, Borisom Gnjidićem.
Bez Vragovića ili s njim, Dubravaši imaju još pokojeg opasnog pojedinca koji može napraviti puno štete ako se dopusti.
– Imaju jaku petorku koja je u stanju napraviti puno nereda svakoj momčadi. Bez Vragovića su sigurno dosta oslabljeni, ali su doveli dobrog šutera Domagoja Bašića koji s Marićem u kombinaciji djeluje vrlo ubojito. Na četvorci imaju uz Bizacu iz Trogira sigurno najjače ime na toj poziciji u ligi, Željka Šakića dok su im vrlo opasni tornjevi pod obručima Cvjetković i Čuljak. Njihov jedini problem tijekom cijele sezone je što imaju kratku klupu i to im se počelo osvećivati kako je sezona počela odmicati. No, protiv nas im neće nedostajati motiva, jer imaju još uvijek šansu dostići četvrto mjesto, ako ne onda opet moraju misliti na što lakši put kroz Ligu za ostanak gdje je svaka pobjeda nad direktnim konkurentom zlata vrijedna.
Idete kompletni u Zagreb?
– Svi, osim Ivanova koji je nabio prst na treningu te Olivarija koji je opet virozan, su maksimalno spremni. Ova dvojica će unatoč problemima konkurirati za sastav. Htio bih napomenuti kako je atmosfera na treninzima odlična, i neovisno o tome jesmo li pobijedili ili izgubili u prošlom kolu uvijek je isti naboj. Siguran sam da neće izostati borbenost koju su zorno prikazali u Kaštelima i na tome gradimo najveći optimizam pred utakmicu s Dubravom – zaključio je Plantak.
Raspored 15. kola: Dubrava – Borik-Puntamika (subota, 18), VROS Darda – Zabok, Dubrovnik – Split, Svjetlost – Trogir, Šibenik – Kaštel galerija.