Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stanko Poklepović novi trener Hajduka

Autor: Hina (H)

12.02.2010. 23:00
Stanko Poklepović novi trener Hajduka


Stanko Poklepović imenovan je u petak novim trenerom splitskog Hajduka nakon sjednice Nadzornoga odbora kluba. Poklepović (72) će naslijediti Talijana Edoarda Reju koji je prije nekoliko dana prihvatio ponudu rimskoga Lazia. S Poklepovićem je dogovorena suradnja do lipnja i završetka prvenstva, s mogućnošću produljena ugovora.
Novoimenovani trener “bilih” je pozdravio je odluku da se zbog vremenskih neprilika za sedam dana odgodi početak proljetnog dijela prvenstva Prve HNL rekavši kako je to “pametna odluka” jer u sadašnjim vremenskim uvjetima momčadi ne bi mogle iskazati svoje vrijednosti.
– Sedmodnevna odgoda nastavka prvenstva meni daje mogućnost bolje upoznati one igrače u Hajduku, njih dva ili tri, koje ne znam u dušu, a trener ne može upravljati igračem ako u rukama ne drži njegovu dušu – rekao je Poklepović sinoć novinarima u svojoj prvoj izjavi nakon što ga je Nadzorni odbor imenovao za novog trenera Hajduka.
Poklepović je kazao da je situacija u Hajduku teška nakon odlaska trenera Edoarda Reje te da se “igrači nalaze u stanju stresa što ih koči u tehničkim i taktičkim mizvedbama”. Kao cilj istaknuo je ostvariti ranije zacrtani plan čelnika Hajduka – osvajanje ovogodišnjeg Kupa Hrvatske i što je moguće bolji plasman na prvenstvenoj ljestvici.
Za vrijeme višesatnog zasjedanja Nadzornog odbora Hajduka, na kojem se odlučivalo o novom treneru, u sjedište kluba na Poljudu stigao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić. Predsjednik Uprave Hajduka Joško Svaguša u izjavi novinarima odbacio je nagađanja da je Bilić eventualni kandidat za novog trenera.
– Uopće nismo razgovarali da se Bilić angažira kao trener Hajduka već o drugim ranije doigovorenim stvarima – kazao je Svaguša.
– Izborom Poklepovića za trenera napravili smo dobru odluku jer on može dati novu dimenziju radu prethodnika Reje – smatra Svaguša. Potvrdio je da je s Igorom Štimcem privatno razgovarao o njegovom mogućem angažmanu za trenera Hajduka, ali je dodao da o tomu nije bilo službeno riječi. Za Štimčeve medijske istupe u kojim je otkrio te razgovore, Svaguša je rekao da su “samoreklamiranje.”


Španjić da, Tudor ne


Odgovarajući na novinarska pitanja Poklepović je rekao da će mu glavni asistent biti Joško Španjić u kojeg, kako je rekao, ima golemeo povjerenje. Također je kazao kako će važna biti uloga kondicijskog trenera Hajduka Duje Poljaka, te da će o vratarima nastaviti brinuti Tonči Gabrić. Na upit zašto kao suradnike ne spominje Igora Tudora, Poklepović je rekao da je Tudorov angažman u Hajduku “bio povezan sa prethodnim trenerom Edoardom Rejom”. A član Uprave Ivica Šurjak je dometnuo kako će se o Tudorevoj sudbini dogovor postići naknadno.