Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadržati prvo mjesto

Autor: Andrija Dešpoja

12.02.2010. 23:00
Zadržati prvo mjesto


Nema odmora za kuglače koje danas očekuje novi prvenstveni ispit u kojem će im u goste doći Kandit-Premijer iz Osijeka. Protivnik ne spada u rang najopasnijih te su dva nova boda za Zadrane ukalkulirana u računicu koja ih dovodi do obrane naslova. Ipak sport je takav da su upravo ovakve utakmice uobičajeno najteže kad protivnik nema što za izgubiti, a favorit kao Zadar eventualnim kiksom može izgubiti mnogo. Zato je bolje spriječiti nego liječiti, a trener Šime Mijolović smatra kako njegovi igrači znaju potencijalne opasnosti te da će ih svojim pristupom na stazi znati osujetiti.
– Dobro poznajemo našeg današnjeg protivnika koji unatoč niskoj poziciji na ljestvici zna biti itekako opasan. To sve ne znači da se pribojavamo konačnog ishoda koji bi trebao po svim parametrima debelo biti u našu korist.
Ovaj susret s Kanditom vam je ujedno i generalka za uzvrat u Bambergu u četvrtfinalu Europskog kupa.
– Iako smo svjesni da nam je trenutačno veća ambicija taj susret protiv Bamberga ne možemo dopustiti potcjenjivanje Osječana protiv kojih moramo pokazati da smo sposobni i u Njemačkoj odigrati na visokoj razini. Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu i svakim kolom gradimo svoju igru tako da ne možemo i ne smijemo dopustiti da nam misli budu ispred ove prvenstvene utakmice. O Bambergu ćemo početi razmišljati odmah nakon završetka susreta s Kanditom – za kraj je kazao Mijolović.


PRVA LIGA KUGLAČA


Raspored 15. kola: Zadar – Kandit-Premijer, Konikom-Osijek – Zanatlija, Adrianeon – Trilj, Novska – Poštar, Grmoščica – Zaprešić, Bjelovar – Zaprešić.