Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izbori za mjesne odbore – stranački ekshibicionizam i mučenje građana

12.02.2011. 23:00
Izbori za mjesne odbore – stranački ekshibicionizam i mučenje građana


Omerka Šarić (SDP) je od gradonačelnika Vrančića na Aktualnom satu Gradskog vijeća zatražila raspisivanje ponovnih izbora za vijeća mjesnih odbora u MO Bili Brig i MO Voštarnica.
– Vašom voljom nisu izabrani predsjednici iako nigdje u zakonu ne piše da vijeća mjesnih odbora ne mogu biti konstituirana relativnom većinom i vi kažete da gradska administracija može obavljati poslove za mjesne odbore. Zamislite da netko nama sutra kaže da ne treba bito ovog Vijeća, ni ovog gradonačelnika, Ionako imao 182 zaposlena. Demokracije je skupa, ali nešto bolje ne poznajemo. O tome ste trebali misliti prije nego što se brzopleto poništili rezultate izbora za predsjednika vijeća Mjesnog odbora. S obzirom da nismo u stanju razriješiti situaciju predlažem – pitajmo ponovno građane.
-Građani su predstavnike u vijećima izabrali, druga je stvar što se predstavnici ne mogu dogovoriti tko će imati većinu. Ja sam uvjeren, da je pustiti izbrane vijećnike da sami odlučuju, da bi se oni vjerojatno dogovorili, ali im neki iznad njih ne dozvoljavaju dogovor, što, to je vaš problem. Neki od vas, ne smo vaša stranka, inzistiraju na novim izborima, kao da će dobiti ne znam koliko, 70 % glasova! Ja idem s obrnutom tezom – da je to pokušaj ekshibicionizma na štetu građana i uskih stranačkih nadmudrivanja, a ja omogućujem izabranim predstavnicima, omogućite im i vi da se dogovore i problem će biti riješen. Ne kanim financirati stranački ekshibicionizam, pustite ljudima da se dogovore! Stoga, barem u skoro vrijeme nećemo ponovo raspisivati izbore. Nadam se da ćete popustiti i da ćete biti konstruktivni, odgovorio je Vrančić.
– Ja razumijem da vi ne razumijete da SDP-ovi vijećnici neće u koaliciju s HDZ-ovima zbog politike HDZ-a prema vijećima mjesnih odbora, i vi ih ne možete natjerati da idu u koaliciju s HDZ-om samo zato što vi tako želite. Premalo je to novca za previše štete, raspišite izbore!, odgovorila je Šarić kojoj Vrančić nije ostao dužan:
-Jedan stranački šef kaže da neće ni s kim, a može dobiti 0,7 %, pa on će uvijek opstruirati rad ako bude izabran! Pa neću ja honorirati njegov ekshibicionizam. Moje je pravo da ne raspišem izbore. Vi se naganjajte međusobno. Vama HDZ ne nudi koaliciju nego bezbroj varijanti – uzmite jedan mjesni odbor, drugi će HDZ, uzmite dvije godine, druge dvije će HDZ,. Nešto napravite a ne da mučite građane s ponovnim izborima, kazao je Vrančić.