Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

“Prokockano” 405 tisuća bespovratnih eura

12.02.2011. 23:00
“Prokockano” 405 tisuća bespovratnih eura


Predali smo zahtjev Državnom odvjetništvu da se općenarodna imovina preimenuje u javno dobro kako bi putovi ispunili jedan od preduvjeta za natjecanje na nekom od idućih krugova natječaja za mjeru 301, kaže načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević


Općina Lišane Ostrovičke nije se prijavila na IPARD natječaj za mjeru 301 “Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture” koji je završen 31. siječnja. Time je propala mogućnost dobivanja maksimalnih 405 tisuća eura bespovratnih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju nerazvrstanih i protupožarnih cesta.
Razlog zbog kojeg se u Općini nisu prijavili jest što se ceste koje bi se mogle i trebale rekonstruirati još uvijek vode kao općenarodna imovina.
– Predali smo zahtjev Državnom odvjetništvu da se općenarodna imovina preimenuje u javno dobro kako bi putovi ispunili jedan od preduvjeta za natjecanje na nekom od idućih krugova natječaja za mjeru 301, kaže načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević.
Inače Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je zaprimila četiri prijave na natječaj za mjeru 301 s područja Zadarske županije i to od Općine Novigrad za ulaganje u rekonstrukciju nerazvrstane ceste, Grada Biograda na Moru za projekte ulaganja u izgradnju sustava kanalizacije i ulaganje u nabavu opreme za kanalizacijski sustav, Općina Preko za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije i ulaganje u nabavu opreme za kanalizacijski sustav i Općine Poličnik za ulaganje u rekonstrukciju nerazvrstane ceste.