Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Maskirani razbojnik prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu

12.02.2012. 23:00
Maskirani razbojnik prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu


U strahu za svoj život 38-godišnja je žena našavši se sama, “oči u oči” s naoružanim razbojnikom, ispraznila sadržaj blagajne nakon čega se on udaljio u nepoznatom smjeru. Otišao je s plijenom od desetak tisuća kuna


S pištoljem u ruci još uvijek nepoznati maskirani razbojnik u petak je navečer opljačkao sportsku kaladionicu u Ulici Matije Gupca.
Prema prvim informacijama riječ je o mlađoj muškoj osobi koja je oko 19.20 sati upala u kladionicu iskoristivši priliku dok je zaposlenica bila sama. U strahu za svoj život 38-godišnja je žena našavši se sama, “oči u oči” s naoružanim razbojnikom, ispraznila sadržaj blagajne nakon čega se on udaljio u nepoznatom smjeru. Otišao je s plijenom od desetak tisuća kuna.
Policija intenzivno traga za razbojnikom te ujedno moli sve građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći oko razrješavanja slučaja da im to jave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.
Na području PU zadarske ovo je četvrto razbojstvo od početka ove godine. Prošle godine na području PU zadarske, a posebice tijekom kolovoza i rujna zabilježen je porast ovih brutalnih kaznenih djela, a od ukupnih 51 koliko ih se dogodilo u 2011. godini, 30 je razriješenih, dok se 20 još uvijek vode kao nerazriješeni slučajevi. Kako bi doskočili tom gorućem problemu koji svim Zadranima koji posluju s novcem predstavljaju ledi krv u žilama, policija je oformila posebne grupe ljudi koje rade isključivo na slučajevima razbojstava, a osim toga pojačane su i policijske patrole na ulicama čime se pokušava djelovati preventivno.