Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na području PU zadarske u subotu nije bilo kaznenih djela

12.02.2012. 23:00
Na području PU zadarske u subotu nije bilo kaznenih djela


– U posljednja 24 sata na području PU zadarske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira – stoji u nedjeljnom policijskom izvješću za medije, dok je dan ranije situacija bila drugačija


Iz PU zadarske jučer je stigla nesvakidašnja vijest. Nije, naime riječ o nekom neobičnom kaznenom djelu, već naprotiv. Zadarski plavci izvijestili su da u posljednja 24 sata kaznenih djela nije bilo.
– U posljednja 24 sata na području PU zadarske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira – stoji u policijskom izvješću za medije. 
No, dan ranije situacija je bila drugačija. Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar razriješili su slučaj krađe 26 godina starog mercedesa.
– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom kojega se sumnjiči da je prije nekoliko dana ukrao neregistrirano osobno vozilo marke mercedes 190 D. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku, 57-godišnjem Zadraninu – kažu u PU zadarskoj uz napomenu kako protiv 16-godišnjeg lopova slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
Istog dana policija je zaprimila i prijavu protiv nepoznatog lopova koji je u
vremenu od 7. do 10. veljače ove godine iz dvorišta kuće u vlasništvu 51-godišnjeg Zadranina u Ulici Maka Dizdara ukrao više stotina komada pilanih granitnih ploča. Materijalna šteta procijenjena je na iznos od desetak tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja, za kojim policija intenzivno traga, slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.


Teško ozlijeđen Bibinjac dok se spremao za maškare




Osim navedenog, zadarski plavci još uvijek istražuju okolnosti nesreće u Bibinjama koja se dogodila u petak oko 16.30 sati.
Za sada je samo poznato da je u dvorištu obiteljske kuće 35-godišnji I. B. zadobio tešku ozljedu glave. On je sa četvoricom sumještana radio na priključnom vozilu koje su pripremali za predstojeći karneval, a do ozljeđivanja je došlo pri izvlačenju utovarne rampe priključnog vozila, kada je navodno izletjela metalna opruga i muškarca pogodila u glavu.
– Ozlijeđeni 35-godišnjak nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Zadar gdje je prevezen u besvjesnom stanju – kažu u dežurstvu zadarskog OKC-a, a kako neslužbeno doznajemo, muškarac je operiran, no još je uvijek u životnoj opasnosti.