Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Promocija zadarskih glazbenika solista

12.02.2012. 23:00
Promocija zadarskih glazbenika solista


Solisti su pijanistica Gordana Pavić, violinistica Ankica Šoša i klarinetist Marcelo Zelenčić, a cilj ovog koncerta je promocija zadarskih glazbenika solista


U nedjelju, 19. veljače, u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati, održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra pod nazivom Večer Zadrana. Solisti su pijanistica Gordana Pavić, violinistica Ankica Šoša i klarinetist Marcelo Zelenčić, a cilj ovog koncerta je promocija zadarskih glazbenika solista. Orkestrom će ravnati Hari Zlodre, a na programu su djela Stamitza, Bacha i Mozarta.
Pijanistica Gordana Zubović Pavić  već je poznata zadarskoj publici. Gordana je bila učenica Glazbene škole Blagoja Berse u Zadru u klasi profesorice Zlate Eterović, a potom studentica i poslijediplomantica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Jakše Zlatara. Održala je samostalne koncerte diljem Hrvatske te surađivala s brojnim uglednim hrvatskim umjetnicima kao komorna glazbenica. Službeno priznanje za svoj rad dobila je kroz nagradu Darko Lukić, a njezini učenici na Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku te njihovi rezultati na regionalnim i državnim natjecanjima svjedoče o Gordaninoj strasti i uspješnosti na području pedagoškog rada.
Još jedan izdanak obitelji Šoša mlada je Ankica, studentica 5. godine violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Maje Dešpalj Begović.  Ankica je također bila učenica zadarske glazbene škole u klasi profesora Petra Vrbančića te je tijekom školovanja sudjelovala na regionalnim i državnim natjecanjima i osvajala nagrade. Izuzetno muzikalna i vješta violinistica Ankica Šoša također je i redovita članica Zadarskog komornog orkestra.
Zadarski puhači nikad nisu bili brojniji i jači na hrvatskoj sceni. Tome svakako izuzetno doprinosi klarinetist Marcelo Zelenčić, učenik profesora Božidara Lukina u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zadru, a potom student Milka Pravdića na zagrebačkoj Akademiji. Tijekom studija Marcelo je osvajao brojne nagrade od kojih su najznačajnije dvije prve nagrade na državnim natjecanjima 2006. i 2008. godine u organizaciji HDGPP-a. Usavršavao se kod priznatih svjetskih pedagoga kao što su Guy Deplus, Jože Kotar, Phillipe Cuper, Radovan Cavallin i Sylvie Hue. Trenutno je zaposlen u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.
Ovo je treći koncert Zadarskog komornog orkestra od najavljenih šest u kazališnoj sezoni 2011./2012.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, te na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.


Gratis ulaznice




Za koncert Zadarskog komornog orkestra Zadarski list i HNK Zadar daruju 1×2 ulaznice. Pratite portal zadarskog lista www.zadarskilist.hr i osvojite ulaznice