Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uvjetna osuda optuženome zbog posjeda 19 heptanona i 2,76 grama heroina

12.02.2012. 23:00
Uvjetna osuda optuženome zbog posjeda 19 heptanona i 2,76 grama heroina


Mladiću se sudilo zbog preprodaje spomenute droge, no prilikom obrazloženja presude sudac Boris Radman istaknuo je kako u činjeničnom opisu optužnice nije navedeno niti gdje, niti kome, a niti za koji iznos je droga prodana, a osim toga napomenuo je kako ništa od spomenutoga nije niti dokazano
Četiri godine nakon što ga je policija zatekla s ukupno 2,76 grama heroina i 19 tableta heptanona danas je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen Jurica Martinov na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od četiri godine.
Mladiću se sudilo zbog preprodaje spomenute droge, no prilikom obrazloženja presude sudac Boris Radman istaknuo je kako u činjeničnom opisu optužnice nije navedeno niti gdje, niti kome, a niti za koji iznos je droga prodana, a osim toga napomenuo je kako ništa od spomenutoga nije niti dokazano.
– Valjalo je stoga optuženome izreći kaznu zbog posjedovanja, a s obzirom na to da je on i sam priznao kako je u inkriminirano vrijeme drogu kupovao za svoje potrebe, što je potvrdio i psihijatrijski vještak, proizlazi kako je njegova obrana životna i istinita – pojasnio je Radman presudivši ujedno da se Martinovu po pravomoćnosti presude vrati 1.600 kuna koje mu je policija po uhićenju oduzela, a to stoga što iz provedenih dokaza proizlazi da je ona taj novac podigao s bankomata kako bi sebi kupio drogu, odnosno da novac nije stečen od prodaje droge.
Podsjetimo, mladić je uhićen 5. veljače 2008. godine na predjelu Voštarnice, a policajci su mu tada pronašli šest paketića s heroinom. Tri paketića s ukupno 1,28 grama heroina skrivao je, kako stoji u optužnici, u nogavici, dok je još tri s ukupno 1,48 grama imao u džepu jakne i dragovoljno ih predao policajcima, a u pretresu stana policija mu je pronašla još i 19 tableta heptanona.
Optuženi mladić uz iskreno kajanje priznao je da je sva pronađena droga bila njegova te da ju je planirao u narednih nekoliko dana konzumirati. Dodao je kako je nakon uhićenja shvatio kako mora mijenjati svoj život te da je nakon toga otišao u komunu.
– U rujnu 2008. godine otišao sam u Reto centar u Španjolskoj. Tamo sam bio sve do 28. rujna ove godine. Potpuno sam “čist”, prijavio sam se za program resocijalizacije i pohađam tečaj nakon kojeg se nadam kako ću dobiti i posao. Osim toga, odlazim i na savjetovanja u Centar za socijalnu skrb, psihologu u Caritas, a odlazim i u Udrugu Porat – rekao je u svojoj obrani optuženi Martinov.