Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Deset minuta smijeha i pet minuta plača

Autor: Ante Rogić

12.02.2013. 23:00
Deset minuta smijeha i pet minuta plača

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dražen Ferenčina je kazao kako je riječ o toploj, emotivnoj, tužnoj i duhovitoj predstavi


Na daskama HNK Zadar u ponedjeljak, 18. veljače premijerno igra “Kokoš” Nikolaja Koljade u režiji Dražena Ferenčine. Tim povodom je jučer u foajeu HNK Zadar održana press konferencija na kojoj su predstavljeni glumci i radnja predstave.
– Radnja se događa u provinciji Sovjetskog saveza. Sve je to okvir u kojem se Koljada pokušava izdignuti iznad okvira provincije, kazao je Ferenčina. “Četvero glumaca i jedan redatelj negdje u provinciji, međusobno isprepleteni u ljubavnoj zavrzlami, svoje živote pretvaraju u jeftine igrokaze, nalik vodviljima koje često igraju na sceni svog malog kazališta. Sve im se pomiješalo. Ne znaju da li su rečenice koje izgovaraju njihove ili samo ponavljaju tekst iz nekih bivših uloga. Emotivna stanja u kojima se nalaze možda su njihova, a možda su rezultat uvježbanog unutarnjeg glumačkog procesa. U momentu kad bi trebalo doći do raspleta u toj životno-scenskoj predstavi, nesposobni riješiti ga, postaju svjesni svoje nemoći i ispraznosti… zapisao je u knjižici koja prati predstavu Ferenčina. Istaknuo je kako je riječ o toploj, emotivnoj, tužnoj i duhovitoj predstavi.
– Ako će biti desetak minuta smijeha, pet minuta plača, mislim da smo uspjeli.
U predstavi igraju Jasna Ančić (Alla), Tamara Šoletić (Dijana), Žana Bumber (Nonna), Ivica Jončić (Fjodor), Mirko Šatalić (Vasja), Vinko Radovčić, Antonela Grubić, Mimi Zadarski i Nadine Mičić (Stanari). Scenografiju je postavio Darko Petković, za kostime se pobrinula Marija Šarić Ban, glazbu Nebojša Lakić, a svjetlo Ivo Nižić.
Premijera je 18. veljače u 20 sati, a izvedba sljedeći dan, također u 20 sati.