Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paljenjem bokanjačkog Krnje službeno završeno pokladno razdoblje

Autor: Valentina Mlađen

12.02.2013. 23:00
Paljenjem bokanjačkog Krnje službeno završeno pokladno razdoblje


Tradicionalni bokanjački Maskenbal je i ove godine privukao veliki broj maškara svih uzrasta koje su se došli proveseliti prije ulaska u korizmeno razdoblje


Anka Noć Mrak, rođ. Sataraš, od oca Zorana i majke Milanke rođ. Opačić proglašena je sinoć krivom i kako se priliči potpaljena s nekoliko baklji za sve trenutačne probleme koji su kroz prošlu godinu mučili male ljude. Paljenjem bokanjačkog Krnje, koji je ove godine neodoljivo podsjećao na sadašnju ministricu graditeljstva Anku Mrak Taritaš, službeno je završeno pokladno razdoblje. Iako su lani najavili kako će idući Krnje biti Čačić Bokanjani su pojasnili čime je tu titulu zaslužila ministrica.
– Bolje joj je nek’ nam ne dira domove, umjesto da ruši bolje nek’ se uhvati pametnijeg posla i napravi ih onima koji ih nemaju, poručili su Bokanjani prije nego su Krnju u plamenu žrtvovali za sve probleme u prošloj godini.
Tradicionalni bokanjački Maskenbal održan je i ove godine na Trgu sv. Šimuna i Tadije u organizaciji Društva Bokanjac, a privukao je veliki broj maškara svih uzrasta koje su se došli proveseliti prije ulaska u korizmeno razdoblje. Osim zabave za odrasle priređen je i dječji karneval, a najbolje maske nagrađene su bogatim nagradama. Osim nagrada na programu je bila i lutrija te domjenak za sve sudionike maskenbala. U dobrom društvu zabava je potrajala do kasnih sati.