Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poljaković: Imam podršku kolega

Autor: Valentina Mlađen

12.02.2013. 23:00
Poljaković: Imam podršku kolega

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon njegovih znanstvenih istupa, kaže, javili su mu se i mnogi homoseksualci kojima je pao kamen sa srca jer je njihovo stanje izlječivo što do tada nisu znali


Ako danas prihvatimo da je homoseksualnost normalan oblik spolnosti za deset godina kada neki sveučilišni znanstvenik kaže kako je pedofilija bolest snaći će ga isto što i mene, ustvrdio je sinoć na konferenciji za medije suspendirani profesor Sveučilišta u Zadru Ivan Poljaković te koordinator stranke Hrast za Zadarsku županiju. Konferenciju je sazvao zbog političkog progona, kako na Sveučilištu tako i u medijima, koji je nad njim pokrenut prije mjesec i pol dana nakon njegovih izlaganja u kojima je ustvrdio da je homoseksualnost bolest.
Prof. Poljaković koji se, do prije nekoliko dana suzdržavao, od medijskih istupa objasnio je to željom da sačuva ugled institucije čiji je još uvijek zaposlenik, a lavina kleveta na njega krenula je, kaže, kada je glasnogovornica Sveučilišta u Zadarskom listu obznanila javnosti da je suspendiran te kada je udruga Nastrani (op. a. Queer.hr) objavila tekst etiketirajući ga kao homofoba koji su kasnije prenijeli svi mediji. Svoju stranu priče iznio je u Očitovanju stegovnom Povjerenstvu koje niti nakon tri tjedna nakon što su očitovanje primili nisu odlučili o njegovom statusu.
 U očitovanju tvrdi, a to je ponovio i jučer kako nikad nije usporedio homoseksualce sa životinjama ili pedofilima, jer bi samo idiot nešto takvo mogao reći. Nakon njegovih znanstvenih istupa, kaže, javili su mu se i mnogi homoseksualci kojima je pao kamen sa srca jer je njihovo stanje izlječivo što do tada nisu znali.
– Po znanstvenim istraživanjima u Americi i Velikoj Britaniji, a smatram da nije puno drugačije ni u Hrvatskoj, samo je jedan posto osoba koje imaju sklonosti prema istom spolu, i tu među njima treba razlikovati militantne od diskretnih homoseksualaca. Unutar te gay zajednice samo je 10 posto militantnih i 90 posto diskretnih homseksualaca, kako ih ja zovem, pojasnio je Poljaković objasnivši da su to ljudi koji se ili žele izliječiti ili žele živjeti takvim životom, ali bez da ga nameću drugima.
Poljaković je rekao kako nakon očitovanja ima potpunu podršku svojih kolega, koji su prije toga bili suzdržani prema njemu, a sada mu stižu čestitke i otvorena podrška ne samo od kolega sa Sveučilišta već i šire akademske zajednice pa čak i izvan Hrvatske.