Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Valentinovo uz splitsku klapu “Rišpet”

Autor: Valentina Mlađen

12.02.2013. 23:00
Valentinovo uz splitsku klapu “Rišpet”


Dan nakon Valentinova Zadrani će romantično raspoloženje dana zaljubljenih moći oživjeti i uz splitsku klapu “Rišpet”. Klapa poznata po svojim hitovima “Kad je pošla ća”, “Lumin” ili dueta s Mišom Kovačom “Sunce mi od tebe dolazi”, prvi put nastupa u Zadru te su najavili nezaboravan valentinovski koncert u petak u Hitch baru.
Splitski skladatelj Pero Kozomara, otac mnogih klapskih hitova poput “Zore bile”, “Ne more mi bit” i drugih najavio je program kojim će se predstaviti zadarskoj publici.
– Klapa “Rišpet” formirana je da izvodi, uz svoje, i hitove ostalih klapa za koje sam pisao glazbu. Tako će prvi dio koncerta biti u znaku balada, dok smo drugi dio koncerta zamislili u feštarskom stilu, što znači da ćemo, pojačani mandolinom, klavijaturama i gitarom zapjevati pjesme poznatih izvođača, rekao je Kozomara.
Klapa “Rišpet” osnovana je u ljeto 2011., a od tad pa do danas njihovi hitovi zavladali su hrvatskom glazbenom scenom. Za Zadar su, uz dobro poznate pjesme, najavili i nekoliko novih koje još nisu zasvirale u eteru, a Zadrani će ih ekskluzivno moći čuti tijekom koncerta.
Koncert u Hitch baru u petak 15. veljače počet će oko 23 sata, a ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti u pretprodaji u Agenciji Aquarius (kod mosta) i Hitch baru.